WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: Samsung NC10 plus (4.2.1 & Xorg76): issue in capturing video (skype-OSS)  (Read 2024 times)

Offline floppy

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 577
hello,
by clicking the skype-OSS menu "capturing video" following errors appear in the dmesg
.....
EXT4-fs (sdb1): mounted filesystem without journal. Opts: (null)
Linux agpgart interface v0.103
lib80211: common routines for IEEE802.11 drivers
lib80211_crypt: registered algorithm 'NULL'
agpgart-intel 0000:00:00.0: Intel GMA3150 Chipset
agpgart-intel 0000:00:00.0: detected gtt size: 524288K total, 262144K mappable
agpgart-intel 0000:00:00.0: detected 8192K stolen memory
agpgart-intel 0000:00:00.0: AGP aperture is 256M @ 0xd0000000
[drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
i915 0000:00:02.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
i915 0000:00:02.0: setting latency timer to 64
i915 0000:00:02.0: irq 46 for MSI/MSI-X
[drm] Supports vblank timestamp caching Rev 1 (10.10.2010).
[drm] Driver supports precise vblank timestamp query.
vgaarb: device changed decodes: PCI:0000:00:02.0,olddecodes=io+mem,decodes=io+mem:owns=io+mem
wl 0000:05:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
wl 0000:05:00.0: setting latency timer to 64
lib80211_crypt: registered algorithm 'TKIP'
eth1: Broadcom BCM4727 802.11 Hybrid Wireless Controller 5.100.82.38
[drm] initialized overlay support
fbcon: inteldrmfb (fb0) is primary device
Console: switching to colour frame buffer device 128x37
fb0: inteldrmfb frame buffer device
drm: registered panic notifier
ACPI Warning: _BQC returned an invalid level (20110413/video-473)
acpi device:04: registered as cooling_device2
input: Video Bus as /devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0A08:00/LNXVIDEO:00/input/input7
ACPI: Video Device [IGD0] (multi-head: yes  rom: no  post: no)
[drm] Initialized i915 1.6.0 20080730 for 0000:00:02.0 on minor 0
i801_smbus 0000:00:1f.3: PCI INT B -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 19
oss_hdaudio 0000:00:1b.0: PCI INT A -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 22
oss_hdaudio: HDA codec 0x10ec0269 not known yet
oss_hdaudio: Balanced I/O not supported
oss_hdaudio: HDA codec 0x10ec0269 not known yet
usbcore: registered new interface driver oss_usb
CE: hpet increased min_delta_ns to 20113 nsec
Linux video capture interface: v2.00
uvcvideo: Found UVC 1.00 device WebCam SCB-0340N (0ac8:c33f)
input: WebCam SCB-0340N as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb1/1-8/1-8:1.0/input/input8
usbcore: registered new interface driver uvcvideo
USB Video Class driver (v1.1.0)
process `skype' is using obsolete setsockopt SO_BSDCOMPAT
ACPI Error: [\_SB_.VDRV] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND (20110413/psargs-359)
ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.LPC0.H_EC._Q52] (Node f603c8f0), AE_NOT_FOUND (20110413/psparse-536)
ACPI Error: [\_SB_.VDRV] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND (20110413/psargs-359)
ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.LPC0.H_EC._Q51] (Node f603c908), AE_NOT_FOUND (20110413/psparse-536)
ACPI Error: [\_SB_.VDRV] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND (20110413/psargs-359)
ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.LPC0.H_EC._Q52] (Node f603c8f0), AE_NOT_FOUND (20110413/psparse-536)
ACPI Error: [\_SB_.VDRV] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND (20110413/psargs-359)
ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.LPC0.H_EC._Q51] (Node f603c908), AE_NOT_FOUND (20110413/psparse-536)


The boot codes are (from dmesg):
Kernel command line: vga=ask quiet showapps pause waitusb=5:UUID="cc9e97b9-67de-4e85-8f80-750a7d0f8841" tce=UUID="cc9e97b9-67de-4e85-8f80-750a7d0f8841"/tce4 kmap=qwertz/de-latin1 blacklist=b43 blacklist=ssb blacklist=bcma nodhcp mydata=nc10 noacpi lst=nc10xorg.lst  initrd=/boot/tcl4/core.gz BOOT_IMAGE=/boot/tcl4/vmlinuz

wxcam is running and I can see myself on the screen.

Has somebody any Idea how to solve it? take away the boot code noacpi? so far I remember the xorg is not happy with it. So, Im searching and thinking (according Mr. Google, it seems to be a samsung related topic.. patch required? where? how?). Any input from this forum is welcome.

PS: the front mic dont capture the sound.. but this is another story.

At home currently I can skype
- with an ASUS K51AE: the front mic dont run (with Ubuntu10.04 and alsa; working on it in another forum)
- PC AMDK6-III: no video sending and mic not running (OSS); I can receive video (working on making working sound with the mic in this forum)
- this Samsung NC10 with Win7: everything ok
.. so, skype, video and sound dont like me (linux). One day I will probably achieve sound+video on one on my linux PC.
« Last Edit: January 19, 2012, 06:20:04 AM by floppy »
AMD K6-IIIATZ 550MHz MB DFI K6xv3/+66
P4 HP DC7100 3GB 3GHz
Samsung NC10 boot from SD card port (via USB reader)
.. all TinyCore proofed

Offline AbNoRMiS

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 551
  • nothing can be impeccable in this imperfect world
    • @ß№®M!$
Re: Samsung NC10 plus (4.2.1 & Xorg76): issue in capturing video (skype-OSS)
« Reply #1 on: February 01, 2012, 02:51:31 PM »
try to run skype-oss as follows
Code: [Select]
LD_PRELOAD=/usr/local/lib/libv4l/v4l1compat.so skypeor
Code: [Select]
LD_PRELOAD=/usr/local/lib/libv4l/v4l2convert.so skype
incidentally should be corrected dependencies
Code: [Select]
dbus.tcz
dejavu-fonts-ttf.tcz
fontconfig.tcz
glibc_gconv.tcz
libasound.tcz
libv4l.tcz
OSS.tcz
Xlibs.tcz
Xorg-7.6-lib.tcz
« Last Edit: February 03, 2012, 03:00:33 AM by AbNoRMiS »
Basic Design Concept © @ß№®M!$
please forgive my terrible english :)