WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: minitube - cannot get video info  (Read 11334 times)

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1026
minitube - cannot get video info
« on: August 04, 2011, 09:20:02 AM »
Hi Arslan S.,

i use a functional minitube-installation now for some weeks.
the same configuration i used on different medias without any problems.

since today i get the message:
cannot get video info

with the browser i can watch the same videos on ytube without any problems,
but minitube doesn't work in the moment.

does minitube use different protocols, channels or so?
did ytube perhaps change some protocols, channels or plugins?

i downloaded the newest binaries 1.4.3 from the minitube homepage and experienced the same problems.
is there a problem in the core?

i really felt in love with minitube, such a great platform without that annoying ad and script stuff from ytube and gozzle.

thank you for your help.
« Last Edit: August 06, 2011, 02:38:07 AM by netnomad »

Offline curaga

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10980
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #1 on: August 04, 2011, 12:20:39 PM »
It's very possible Youtube changed protocols, they intentionally try to break all the youtube downloaders every once in a while.
The only barriers that can stop you are the ones you create yourself.

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1026
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #2 on: August 04, 2011, 12:32:46 PM »
you are right! it happened today that there were changes in the protocol.
on the minitube-homepage a couple of users report the same issue on different platforms,
from mac over win to linux.
so we have to wait, until the developer react on the changes, made by ytube.

http://flavio.tordini.org/minitube

Offline hiro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1228
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #3 on: August 04, 2011, 04:16:03 PM »
Mhm I get some qt version mismatch. And I don't feel like fixing it because this has too much dependencies, yuck.
Thank god GEMA blocks most youtube videos in Germany anyway. No big loss.

Offline coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3020
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #4 on: August 04, 2011, 09:01:23 PM »
So that's what happened :(

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1026
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #5 on: August 04, 2011, 11:46:00 PM »
the vp8-video format is more and more part of the html5-framework.

giggle wants to change the format of utube to vp8-streams.
ffmpeg gets these codecs, so probably ffmpeg needs an update.

some basics you can find under http://en.wikipedia.org/wiki/VP8.
« Last Edit: August 04, 2011, 11:49:36 PM by netnomad »

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1026
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #6 on: August 05, 2011, 12:18:04 PM »
flavio, the developer of minitube, is back from vacation,
and told that he will fix this issue soon...

http://flavio.tordini.org/minitube

so don't despair...
... or don't you know what you have missed without using minitube!?

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1026
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #7 on: August 06, 2011, 02:31:14 AM »
hi friends,

flavo fixed the bug in version 1.5.
i tested it in microcore and it works flawless.
http://flavio.tordini.org/minitube-1-5-to-the-rescue

is there anyone who is experienced to package it in a tcz!?
http://flavio.tordini.org/files/minitube/minitube-linux-1.5.tar.gz

would be great , if an experienced user could do that job soon :)

thank you
« Last Edit: August 06, 2011, 05:08:39 AM by netnomad »

Offline Arslan S.

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 825
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #8 on: August 06, 2011, 09:46:36 AM »
it is done already, submitting minitube 1.5 soon

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1026
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #9 on: August 06, 2011, 01:30:02 PM »
thank you for the fast response.
i'm looking forward to the update.

Offline coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3020
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #10 on: August 06, 2011, 02:34:38 PM »
great and sure hope the dependencies are fixed also :)

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1026
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #11 on: August 06, 2011, 03:07:11 PM »
hi Arslan S.,

yeah, it works fine.

by the way, here is my dep-file:
qt-4.x-base.tcz
qt-4.x-dbus.tcz
qt-4.x-xml.tcz
phonon-backend-gstreamer.tcz
phonon-backend-vlc.tcz
gst-plugins-good.tcz
gst-plugins-bad.tcz
gst-ffmpeg.tcz

Offline Arslan S.

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 825
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #12 on: August 06, 2011, 06:26:55 PM »
hi Arslan S.,

yeah, it works fine.

by the way, here is my dep-file:
qt-4.x-base.tcz
qt-4.x-dbus.tcz
qt-4.x-xml.tcz
phonon-backend-gstreamer.tcz
phonon-backend-vlc.tcz
gst-plugins-good.tcz
gst-plugins-bad.tcz
gst-ffmpeg.tcz


hmm what kind of video you can't play without gst-plugins-bad and phonon-backend-vlc ?

also plugins are optional only mandatory ones should be added to dep list

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1026
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #13 on: August 07, 2011, 01:00:53 PM »
actually i guess only phonon-backend-vlc is really basic to start minitube playing in my configuration,
without phonon-backend-vlc just any kind of ytube-video didn't start playing...
perhaps gst-plugins-bad is not important.
« Last Edit: August 07, 2011, 01:06:03 PM by netnomad »

Offline SamK

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
Re: minitube - cannot get video info
« Reply #14 on: August 08, 2011, 05:45:40 AM »
Although this is not an app I would normally use, I decided to take a look out of simple curiosity, and found it did not work.  It starts OK and finds a range of videos, but will not run any of them.

The following diagnosis was done on a virgin TC3.8 (base, norestore) using Minitube v1.5

Installed:
OSS.tcz
minitube.tcz


Loaded:
Code: [Select]
atk
bzip2-lib
cairo
dbus
dbus-glib
eggdbus
expat2
flac
fontconfig
GConf
gdk-pixbuf2
glib-networking
glib2
gnutls
graphics-libs-1
gsettings-desktop-schemas
gst-ffmpeg
gst-plugins-base
gst-plugins-good
gstreamer
gtk2
gudev-lib
iso-codes
libasound
libgcrypt
libgnome-keyring
libgpg-error
libIDL
libogg
liboil
liborc
libproxy-2.7
libsoup
libsoup-gnome
libtasn1
libtheora
libvorbis
libxft
libxml2
minitube
openssl-0.9.8
ORBit2
OSS
OSS-modules-2.6.33.3-tinycore
pango
phonon
phonon-backend-gstreamer
pixman
qt-4.x-base
qt-4.x-dbus
qt-4.x-opengl
qt-4.x-xml
shared-mime-info
sqlite3
taglib
udev-lib
Xorg-7.5-lib


Minitube Started in a Terminal:
Code: [Select]
GET "http://flavio.tordini.org/minitube-ws/release.xml?v=1.5"
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect  Phonon::MediaObject ( no objectName ) to  Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect  Phonon::MediaObject ( no objectName ) to  VideoWidget ( no objectName ).
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
Xlib:  extension "SYNC" missing on display ":0.0".
"1.5" "1.5"


Installed
Xvesa-7.1.tcz
Restarted xserver


Minitube Started in a Terminal:
Code: [Select]
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect  Phonon::MediaObject ( no objectName ) to  Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect  Phonon::MediaObject ( no objectName ) to  VideoWidget ( no objectName ).
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
Seems to indicate Xvesa-7.1 is preferred over Xvesa from base.


Check for Missing Dependencies:
Code: [Select]
ldd /usr/local/bin/minitube | grep "not found"
        Nothing reported.
Code: [Select]
ldd /usr/local/lib/kde4/plugins/phonon_backend/phonon_gstreamer.so | grep "not found"
        libGL.so.1 => not found
        libGL.so.1 => not found
This seems to refer to Xorg-7.4 & 5. 

Hopefully, it is possible to run without adding the full weight Xorg and the slower performance it brings to older machines.