WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: Where is the "standby" setting for TC ??  (Read 2074 times)

Offline mOrloff

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 26
Where is the "standby" setting for TC ??
« on: May 03, 2011, 01:42:33 PM »
Yay! I now have my first successful implementation of a *nix machine, thanks to the help of those in this forum.
I have it set up as a Thin Client which I can now use to remote in to an existing winxp machine.

Here's my challenge:
If I leave it for just a few minutes, when I come back, the TC machine is "sleeping".
I wiggle the mouse to wake it back up, but then I need to re-login to my remote desktop session.

Where can I change the idle duration before TC goes on standby?

Thanks-a-bunch,
~ Mo

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10796
Re: Where is the "standby" setting for TC ??
« Reply #1 on: May 03, 2011, 08:27:43 PM »
There's a way to do this - if you search these forums, you should come up with the answer

Offline mOrloff

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 26
Re: Where is the "standby" setting for TC ??
« Reply #2 on: May 04, 2011, 07:23:15 AM »
Thanks.
When I searched before my original post, the limited results I did find weren't anything I could make sense of.
This time, I think I used different search terms or something, and came up with a primary suspect.
Am I correct to assume that I should be looking at xset?
If so, and if I wanted to prevent the screen from blanking for 30 minutes, would I use something like xset s 1800 ?

Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6477
Re: Where is the "standby" setting for TC ??
« Reply #3 on: May 04, 2011, 08:02:33 AM »
Hi mOrloff
Yes, that will extend the time to 30 minutes before the screen blanks.
Open a terminal and type  xset q
If it lists DPMS being enabled you might also want to try  xset dpms 1800  or xset -dpms  to disable.

Offline curaga

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9970
Re: Where is the "standby" setting for TC ??
« Reply #4 on: May 04, 2011, 09:05:59 AM »
Idle logout from rdesktop is a config option on the server. The screensaver on the client is unrelated to that.
The only barriers that can stop you are the ones you create yourself.

Offline mOrloff

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 26
Re: Where is the "standby" setting for TC ??
« Reply #5 on: May 04, 2011, 04:55:39 PM »
Thank you Rich and curaga.
That was very helpful, and sincerely appreciated.
I will look at both those options.
Thanks again.
~ Mo

Offline mOrloff

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 26
Re: Where is the "standby" setting for TC ??
« Reply #6 on: May 05, 2011, 08:00:19 AM »
Resolved, thanks again.
I did look at the server power settings, thanks for pointing that out.

The solution ended up being xset s xxx.
(Note: dpms was not enabled)

Best regards,
~ Mo