WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: HP TX1000 wifi-TouchScreen-LeftMouseClick issue [want to get it setup for uni]  (Read 3373 times)

Offline creatureofthedark

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 5
Hey Guys,

i have been using Linux in and out for the past few years but mainly been on Ubuntu and not relay been doing anything technical in it for the past 3 years... I am currently trying to get Tiny core on my HP TX1000 to use at uni for note taking and such when i head back after my years placement...

i currently have micro-core installed with xfce installed and some basic applications that i would need and everything is working fine except a few things...

i am unable to get the touch screen working properly currently it acts as one big left mouse button
when i try to install the eGalaxTouch screen drivers i get an error saying that there is No X configuration file found....

Code: [Select]
ls /etc/X11
README.xorg.conf
xorg.conf.vesa



i am also having problems with WiFi... when i use the wiki instructions the ui crashes when i try to load up wicd and it still can't see my wireless card.... ifconfig -a shows it up like bellow

Code: [Select]
wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1A:73:19:12:E3 
          BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

the last annoying thing that iv got is that the mouse left button seems to register a click as i push down and then when i release....

and i have no audio....

The specs of this laptop are....

AMD Turion 64 X2
1GB of ram
F-WAV Scientfic Co., LTD eGalax TouchScreen
Broadcom BVM4312 802.11a/b/g (rev 01) [under the lsusb it notes a Hewlett-Packard Wireless (Bluetooth + WLAN) Interface.... (im assuming that this is the hardware switch for WiFi and Bluetooth)
Microdia Sonic USB 2.0 Camera


What iv done so far...
- installed micro-core 3.6 [i actually cheated hear and used the installer on tiny-core and gave it the micro-core iso with the micro-core option
- installed XFCE i altered the ui a lil to make it nicer :P
- installed basic apps that i would need

What i need to get fixed for uni
- the WiFi with WPA TKIP+AES and WPA Enterprise
- the touch screen
- if possible this stupid mouse issue....

What would be nice... [not even looked into]
- the webcam
- audio

any help you guys may be able to provide would be awesome!!

Offline tinypoodle

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3857
You will have to create xorg.conf, search forum for it.

Have you installed alsa or OSS?
"Software gets slower faster than hardware gets faster." Niklaus Wirth - A Plea for Lean Software (1995)

Offline creatureofthedark

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 5
hey tinypoodle,

i will run a search now thank you,

i have not installed alsa or OSS what do these packages do?

Offline tinypoodle

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3857
Sound systems. Either or.
"Software gets slower faster than hardware gets faster." Niklaus Wirth - A Plea for Lean Software (1995)

Offline creatureofthedark

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 5
hey tinypoodle,

sorry it took so long... kinda got 4 different projects going on at the same time :P

ok i have 'sorta' constructed an xorg file from following this post.... http://forum.tinycorelinux.net/index.php?topic=8753.0

Code: [Select]
Section "ServerLayout"
Identifier     "X.org Configured"
Screen      0  "Screen0" 0 0
InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
        InputDevice "eGalax TouchScreen" "CorePointer"
EndSection

..... some other crap ......

Section "InputDevice"
  Identifier "eGalax TouchScreen"
  Driver "evdev"
  Option "Device"            "/dev/input/event4"     # put your device here
  Option "Calibration"       "550 3500 650 3400"     # "min-x max-x min-y max-y"
  Option "IgnoreRelativeAxes "1"
  Option "InvertY"           "1"
EndSection


i will use the joystick module to calibrate assuming this file is correct.......


also i will now install OSS and see how that goes


thank you for your help so far