WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: gnome desktop  (Read 3060 times)

Offline 68aurelius

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 5
gnome desktop
« on: September 05, 2010, 08:35:45 AM »
I'am a total newbie for linux en tcl but i think it looks beatiful. Trying to learn how things work by playing around. Now I'am trying to configure w-bar. the problem I have is wicd. I've set wicd to run at boot (sudo wicd-start in onbootlocal) and it works fine. In the menu I can choose the networkmanager to set my wireless. I've made an icon for wbar but I need the comaand to start just like in the menu. Can anyone help me? ;D

Offline Arslan S.

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 825
Re: gnome desktop
« Reply #1 on: September 05, 2010, 10:20:03 AM »
if you are using gnome-desktop why not use network-manager-gnome  :P ?

wicd depends on python 2.6 while gnome-desktop depends on python 2.7 so you need to be careful because you can mess up python packages

Offline 68aurelius

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 5
Re: gnome desktop
« Reply #2 on: September 05, 2010, 11:10:18 AM »
I'm not using gnome desktop because I'm unable to get it started. I would like to though. I've tried to install gnome desktop and followed the instructions, but it won' t start up ???.

Can't figure out what I do wrong. I've installed it, set passwords, ran gnome-desktop-installer and made the backup (filetool.sh backup). Then when I reboot I just get a shell and I' am lost ???

Do I need to do something else?

Offline Arslan S.

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 825
Re: gnome desktop
« Reply #3 on: September 05, 2010, 11:30:57 AM »
what do you mean X does not start and tiny core boots into a shell ?

Offline 68aurelius

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 5
Re: gnome desktop
« Reply #4 on: September 05, 2010, 12:55:34 PM »
Yes, that is what happens. I've tried it several times but X won't start. I disabled all extensions except gnome but it didn't help.

Thanks for you're answers. I 'am doing something wrong but I can't figure out what it is. :-[

Offline Arslan S.

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 825
Re: gnome desktop
« Reply #5 on: September 05, 2010, 01:00:39 PM »
looks like Xorg does not start in confless mode for you. So before gnome you need to setup Xorg-7.5 properly

maybe this helps:
exit to prompt
Code: [Select]
sudo Xorg -configure
sudo mv xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf
startx

if still can't start X, can you post /var/log/Xorg.0.log please
« Last Edit: September 05, 2010, 01:03:44 PM by Arslan S. »

Offline 68aurelius

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 5
Re: gnome desktop
« Reply #6 on: September 05, 2010, 01:43:06 PM »
Arlan, thanks  for you' re help!! Unfortunately it did not help.

The file reads:

_XSERVTransSocketOpenCOTSServer: Unable to open socket for inet6
_XSERVTransOpen: transport open failed for inet6/box:0
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for inet6

X.Org X Server 1.7.7
Release Date: 2010-05-04
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.33.3-tinycore i686
Current Operating System: Linux box 2.6.33.3-tinycore #2012 SMP Wed May 12 17:05:42 EEST 2010 i686
Kernel command line: initrd=tinycore.gz quiet waitusb=5:UUID="E857-1640" tce=UUID="E857-1640" BOOT_IMAGE=bzImage
Build Date: 28 May 2010  06:50:29PM
 
Current version of pixman: 0.18.2
   Before reporting problems, check www.tinycorelinux.com
   to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Sep  5 20:30:47 2010
(++) Using config file: "/home/tc/xorg.conf.new"
(==) ServerLayout "X.org Configured"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) |   |-->Monitor "Monitor0"
(**) |   |-->Device "Card0"
(**) |-->Input Device "Mouse0"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(==) Not automatically adding devices
(==) Not automatically enabling devices
(WW) The directory "/usr/local/lib/X11/fonts/OTF" does not exist.
   Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/" does not exist.
   Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/local/lib/X11/fonts/OTF" does not exist.
   Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/" does not exist.
   Entry deleted from font path.
(**) FontPath set to:
   /usr/local/lib/X11/fonts/misc/,
   /usr/local/lib/X11/fonts/TTF/,
   /usr/local/lib/X11/fonts/Type1/,
   /usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/,
   /usr/local/lib/X11/fonts/misc/,
   /usr/local/lib/X11/fonts/TTF/,
   /usr/local/lib/X11/fonts/Type1/,
   /usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/
(**) ModulePath set to "/usr/local/lib/X11/modules"
(II) Loader magic: 0x819471c
(II) Module ABI versions:
   X.Org ANSI C Emulation: 0.4
   X.Org Video Driver: 6.0
   X.Org XInput driver : 7.0
   X.Org Server Extension : 2.0
(--) using VT number 2

(--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:27a2:1025:012e rev 3, Mem @ 0xd0300000/524288, 0xc0000000/268435456, 0xd0400000/262144, I/O @ 0x00005088/8
(--) PCI: (0:0:2:1) 8086:27a6:1025:012e rev 3, Mem @ 0xd0380000/524288
(WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
(II) "extmod" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "dbe" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "dri" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "dri2" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/local/lib/X11/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
   ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(==) AIGLX enabled
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/local/lib/X11/modules/extensions/libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
   Module class: X.Org Server Extension
   ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "dri2"
(II) Loading /usr/local/lib/X11/modules/extensions/libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 1.7.7, module version = 1.1.0
   ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "dri"
(II) Loading /usr/local/lib/X11/modules/extensions/libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
   ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/local/lib/X11/modules/extensions/libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
   Module class: X.Org Server Extension
   ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "intel"
(II) Loading /usr/local/lib/X11/modules/drivers/intel_drv.so
(II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 1.7.7, module version = 2.11.0
   Module class: X.Org Video Driver
   ABI class: X.Org Video Driver, version 6.0
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/local/lib/X11/modules/input/mouse_drv.so
(II) Module mouse: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 1.7.7, module version = 1.5.0
   Module class: X.Org XInput Driver
   ABI class: X.Org XInput driver, version 7.0
(II) LoadModule: "kbd"
(II) Loading /usr/local/lib/X11/modules/input/kbd_drv.so
(II) Module kbd: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 1.7.7, module version = 1.4.0
   Module class: X.Org XInput Driver
   ABI class: X.Org XInput driver, version 7.0
(II) intel: Driver for Intel Integrated Graphics Chipsets: i810,
   i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 852GM/855GM, 865G, 915G,
   E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM, Pineview G,
   965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33, GM45,
   4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43, Clarkdale, Arrandale
(II) Primary Device is: PCI 00@00:02:0
(EE) intel(0): No kernel modesetting driver detected.
(II) UnloadModule: "intel"
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found

Please consult the TinyCore Linux support
    at www.tinycorelinux.com
 for help.
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

Thanks again!!! :)




Offline Arslan S.

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 825
Re: gnome desktop
« Reply #7 on: September 05, 2010, 02:11:29 PM »
can you try again after executing the command below please
Code: [Select]
tce-load -wi graphics-`uname -r`.tcz
also you might need Xorg-7.5-3d.tcz extension
« Last Edit: September 05, 2010, 02:15:47 PM by Arslan S. »

Offline 68aurelius

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 5
Re: gnome desktop
« Reply #8 on: September 06, 2010, 12:32:24 PM »
Arslan, thanks for all you're help!