WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: kiosk mode on firefox  (Read 489 times)

Offline MrToga

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 142
kiosk mode on firefox
« on: June 30, 2022, 03:04:11 AM »
Hello guys,

I'm triyng to display firefox in kiosk on my x server but when I try
Code: [Select]
firefox --kiosk localhost the firefox pop but it's the same as the classic firefox like the toolbar are still visible.

I also try the tuto in the book http://tinycorelinux.net/corebook.pdf without any success.
Any thoughts?
It's fine

Offline Rich

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10364
Re: kiosk mode on firefox
« Reply #1 on: June 30, 2022, 04:43:36 AM »
Hi MrToga
I would suggest using the search page as a starting point:
http://forum.tinycorelinux.net/index.php?action=search

In the text box labeled  Search for:  enter  firefox kiosk

Set the drop down box labeled  Search order:  to  Most recent topic first

Then click the  Search  button in the lower right corner.

You should get about 30 results. See if any of those have any useful information.

Offline CNK

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 103
Re: kiosk mode on firefox
« Reply #2 on: June 30, 2022, 10:06:38 PM »
There's no Firefox extension for PiCore 13, so are you using a remote display again? Is the computer Running Firefox also running Tiny Core? The --kiosk option works for me with Firefox version 102.0esr running on TC 13 (installed with firefox_getLatest.sh), displaying over the network on another computer running Xorg (but it's not a Raspberry Pi).

The --kiosk option was apparantly added in Firefox version 71.

Perhaps try running Firefox with a clean profile in case some setting or extension prevents kiosk mode from working.

Offline MrToga

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 142
Re: kiosk mode on firefox
« Reply #3 on: July 04, 2022, 03:43:29 PM »
Hi CNK,

You can have firefox on this repo http://tinycorelinux.net/13.x/armv7/tcz/
I found out that I can have the kiosk mode by pressing F11 so I compiled xdotool (https://github.com/jordansissel/xdotool/releases) to simulate a key pressing by using command like this :
Code: [Select]
xodotool key F11.
It's fine

Offline CNK

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 103
Re: kiosk mode on firefox
« Reply #4 on: July 04, 2022, 04:08:09 PM »
Oh right, I didn't think to check the other architecture repos. I see that is version 68.5.0esr, so that's why the command-line option didn't work. As I noted earlier it wasn't introduced until FF version 71.