WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: simple-scan assertion (12.0 corepure64)  (Read 1218 times)

Offline netsocket

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
simple-scan assertion (12.0 corepure64)
« on: May 20, 2021, 12:13:37 PM »
I've been running 12.0 corepure64. A fresh installation of simple-scan.tgz aborts with the diagnostic "dbus[8553]: arguments to dbus_connection_send() were incorrect, assertion "connection != NULL" failed in file dbus-connection.c line 3307,".

simple-scan finds the scanner and begins a scan, but aborts before completing the page.

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13804
Re: simple-scan assertion (12.0 corepure64)
« Reply #1 on: May 20, 2021, 12:27:13 PM »
The last time I tested the simple-scan extension it worked - I was using an hp officejet with hplip, what scanner are you using?

Offline netsocket

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: simple-scan assertion (12.0 corepure64)
« Reply #2 on: May 20, 2021, 02:09:14 PM »
HP envy 4300 mfp. It worked in an earlier release. Since the assertion is in dbus code I was wondering if maybe it's something misconfigured.

Offline netsocket

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: simple-scan assertion (12.0 corepure64)
« Reply #3 on: May 20, 2021, 05:57:03 PM »
Sorry, typo: should have been HP Envy 4500.

Offline netsocket

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: simple-scan assertion (12.0 corepure64)
« Reply #4 on: May 21, 2021, 04:02:20 AM »
Works now. I needed to go to the control panel to actually activate the dbus service. I had seen dbus-launch and debus-daemon procs listed under ps ax, so i assumed it was started, but it turns out not.
Hope you didn't spend time chasing this, and thanks for the reply.