WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: No gui on virtual box installation  (Read 356 times)

Offline Noob2020

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
No gui on virtual box installation
« on: October 24, 2020, 05:36:48 AM »
Hey forum,
I'm trying to get a vm installed but I ran into a problem.
Config:
512 mb ram
2 gb hdd
linux 2.6 32 bit
tinycore 11x or 10x

Each time I boot the iso the system works fine with the tinycore iso. Then I load the tc-installer and run it. I install the system from cd, use the whole drive, take a boot loader and finish the installation with success. But after ejecting the iso the system starts with the tc@box shell. I already tried to set other usbwait values in /mnt/sda1/tce/boot/extlinux/extlinux.conf.

Thanks a lot for your help.

Offline polikuo

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 456
Re: No gui on virtual box installation
« Reply #1 on: October 24, 2020, 08:40:17 AM »
Hi, welcome to the forum.

I can't replicate your problem.

What's your host system ?

The default X server [Xvesa] can be quirky on VM sometimes.

Perhaps you should use Xorg instead.

Try this on your installed system.
Code: [Select]
tce-load -wi Xorg-7.7
Remove Xvesa.tcz from your tce(tce32)/onboot.lst and retry.

Offline Noob2020

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: No gui on virtual box installation
« Reply #2 on: October 24, 2020, 02:40:35 PM »
Thx a lot for your reply. My host is running Ubuntu 20.04.1 LTS.
I installed Xorg-7.7. Xvesa.tcz wasn't listed in the onboot.lst. Now my system stops at "Booting the kernel." with a blinking cursor. boots into a black screen.
« Last Edit: October 24, 2020, 02:45:12 PM by Noob2020 »

Offline Rich

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8440
Re: No gui on virtual box installation
« Reply #3 on: October 24, 2020, 04:58:01 PM »
Hi Noob2020
... linux 2.6 32 bit ...
If you're referring to the 2.6 kernel, I think it was replaced about 10 years ago.

Quote
... I install the system from cd, use the whole drive, take a boot loader and finish the installation with success. ...
Did you select  X/GUI Desktop  during the installation:
http://tinycorelinux.net/install.html#5_

Offline polikuo

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 456
Re: No gui on virtual box installation
« Reply #4 on: October 24, 2020, 09:26:18 PM »
Thx a lot for your reply. My host is running Ubuntu 20.04.1 LTS.
I installed Xorg-7.7. Xvesa.tcz wasn't listed in the onboot.lst. Now my system stops at "Booting the kernel." with a blinking cursor. boots into a black screen.

On some machines, graphics-KERNEL may be required for X to display.
Code: [Select]
tce-load -wi graphics-KERNEL
Have you installed any window manager ? (flwm, jwm, icewm, fluxbox, hackedbox, openbox ..

Please show us the contents of your tce(tce32)/onboot.lst

You might need to refresh the extensions.
Code: [Select]
tce-audit updatedeps
tce-audit builddb
tce-audit fetchmissing

Offline Rich

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8440
Re: No gui on virtual box installation
« Reply #5 on: October 24, 2020, 10:25:54 PM »
Hi polikuo
... You might need to refresh the extensions.
Code: [Select]
tce-audit updatedeps
tce-audit builddb
tce-audit fetchmissing

And:
Code: [Select]
tce-updateThen reboot:
Code: [Select]
exitcheck.sh reboot

Offline Noob2020

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: No gui on virtual box installation
« Reply #6 on: October 25, 2020, 12:49:56 PM »
Thanks a lot for your answers. I just wanted to try a simple installation out of the box with the current iso.

Offline Noob2020

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: No gui on virtual box installation
« Reply #7 on: October 25, 2020, 02:14:16 PM »
Strange... it worked with the core plus.iso.