WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: Wifi won't connect to any router  (Read 1340 times)

Offline _RKKC_

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 3
Wifi won't connect to any router
« on: March 01, 2020, 09:35:16 AM »
Hello!

I am trying to get my Raspberry Pi Zero W to connect to my wifi.  I have followed the steps to get wifi active.  When I run wifi.sh I'm able to select my network and it attempts to pass my credentials, but fails to connect.

Looking at wpa_supplicant.conf I see this:
Code: newbielink:javascript:void(0); [nonactive]
# reading passphrase from stdin
network={
   ssid="<<MyNetwork>>"
   #psk="<<MyPassword>>"
   psk=<<string of random numbers and letters>>
}

1. I have double checked the password and it is accurate.  To make sure I wasn't going crazy, I forgot the network on my phone and used the password there with success.
2. I have tried clearing out the second psk line and uncommenting my password, but it reverts every time.

Any ideas on what I'm missing?

Offline Greg Erskine

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 375
Re: Wifi won't connect to any router
« Reply #1 on: March 01, 2020, 12:11:23 PM »
hi _RKKC_,

If I remember correctly, wpa_supplicant.conf is created dynamically during the boot process. So modifying it directly will have you chasing your tail.

Your ssid and psk are stored in a little file in your home directory... wifi.db

Be careful of special characters.

regards
Greg


Offline _RKKC_

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 3
Re: Wifi won't connect to any router
« Reply #2 on: March 02, 2020, 07:57:29 PM »
Thanks Greg.  I was wondering if that might be the case... 

Checked wifi.db in my home folder.  It shows:
Code: newbielink:javascript:void(0); [nonactive]
<<MyNetworkSSID>> <<MyNetworkPassword>> WPAIn between each item is a tab.  Alpha numeric only.

Offline _RKKC_

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 3
Re: Wifi won't connect to any router
« Reply #3 on: March 02, 2020, 08:01:19 PM »
Welp...not sure what changed between five minutes ago and now, but looks like things might be up and running.  Connected to wifi and downloading.  Thanks again Greg!