WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: [Solved] Samba3 [TC 9.0.3]  (Read 608 times)

Offline 503dev

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 3
[Solved] Samba3 [TC 9.0.3]
« on: December 18, 2018, 12:59:39 PM »
Hi everyone,

First let me just plug TC - it's absolutely brilliant and I love it.  That aside...

I am attempting to use Samba on 9.0.3.  I realized the samba.tcz package is no longer present but Samba3.tcz is per the repo (browsing http via website).

However when attempting to install via tce-load it is not found:

Code: newbielink:javascript:void(0); [nonactive]
Connecting to repo.tinycorelinux.net (89.22.99.37:80)
wget: server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found
md5sum: samba3.tcz.md5.txt: No such file or directory
« Last Edit: December 18, 2018, 01:25:42 PM by 503dev »

Online Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6897
Re: Samba3 [TC 9.0.3]
« Reply #1 on: December 18, 2018, 01:19:30 PM »
Hi 503dev
Are you using  x86  or  x86_64 ? For 64 bit it's just called  samba.tcz.


Offline 503dev

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 3
Re: Samba3 [TC 9.0.3]
« Reply #2 on: December 18, 2018, 01:23:18 PM »
Aha what a fool I am, forgot to mention -- I am using TC on an Arm device thus my arch is armv61.  Now that I think about it, that may be part of the issue, maybe the package is not available for my arch.

Offline 503dev

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 3
Re: Samba3 [TC 9.0.3]
« Reply #3 on: December 18, 2018, 01:25:20 PM »
A quick search with the proper Syntax reveals I should be using samba4 with picore.... got it setting up now:

http://forum.tinycorelinux.net/index.php?topic=21199.0

Thank you!