WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: sda appears to have a partition already mounted  (Read 133 times)

Offline drummondr

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 1
sda appears to have a partition already mounted
« on: December 04, 2018, 01:30:21 PM »
Hi, possibly a NOOB post. I have an old laptop with ubuntu currently installed. I'm trying to install CorePlus instead. When I run the installer (from a USB stick) I get a message at the end saying: 'sda appears to have a partition already mounted! Check if correct device. If so, unmount it and then run the installer again'.

I've tried to unmount SDA and have been unable to.

I want to completely get rid of Ubuntu - I don't need to save any data. Any guidance greatly appreciated.

Online Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6004
Re: sda appears to have a partition already mounted
« Reply #1 on: December 04, 2018, 01:42:53 PM »
Hi drummondr
The only thing that comes to mind is maybe Tinycore found a swap partition and mounted it. When booting CorePlus there
should be a choice displayed for extra boot parameters, possibly by hitting tab. When prompted for the boot parameters,
try adding:
Code: [Select]
tinycore noswap

Online Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6004
Re: sda appears to have a partition already mounted
« Reply #2 on: December 04, 2018, 05:21:12 PM »
Hi drummondr
My previous post may be incorrect. The FAQ page may be out of date. When you get to the boot prompt (the screen
with the F2, F3, or F4 message) enter:
Code: [Select]
core noswap