WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: ntfs-3g  (Read 524 times)

Offline polikuo

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 353
ntfs-3g
« on: March 17, 2018, 07:41:12 AM »
I'm trying to mount a NTFS USB on piCore-9.0.3,
and run into "fuse not found" problem.

Code: [Select]
tc@box:~$ tce-status -i | grep 'fuse\|ntfs'
fuse
ntfs-3g
tc@box:~$ sudo modprobe fuse
modprobe: module fuse not found in modules.dep
tc@box:~$ sudo ntfs-3g /dev/sdb1 /mnt/sdb1
modprobe: module fuse not found in modules.dep
ntfs-3g-mount: fuse device is missing, try 'modprobe fuse' as root
tc@box:~$ sudo depmod
tc@box:~$ sudo modprobe fuse
modprobe: module fuse not found in modules.dep
tc@box:~$ sudo mount /dev/sdb1 /mnt/sdb1
mount: unknown filesystem type 'ntfs'

Please advise.

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10193
Re: ntfs-3g
« Reply #1 on: March 17, 2018, 07:50:49 AM »
is filesystems-KERNEL loaded?

Offline polikuo

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 353
Re: ntfs-3g
« Reply #2 on: March 17, 2018, 08:15:52 AM »
Yes it is.

Code: [Select]
tc@box:~$ tce-load -i raid-dm-KERNEL filesystems-KERNEL fuse ntfs-3g
raid-dm-4.9.22-piCore-v7 is already installed!
filesystems-4.9.22-piCore-v7 is already installed!
fuse is already installed!
ntfs-3g is already installed!
tc@box:~$ sudo modprobe fuse
modprobe: module fuse not found in modules.dep

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10193
Re: ntfs-3g
« Reply #3 on: March 17, 2018, 09:01:58 AM »
Here's what I get:
Code: [Select]
$ tce-load -i filesystems-KERNEL
raid-dm-4.9.22-piCore-v7.tcz: OK
filesystems-4.9.22-piCore-v7.tcz: OK
$ sudo modprobe fuse
$ lsmod | grep fuse
fuse                  101410  1

Offline polikuo

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 353
Re: ntfs-3g
« Reply #4 on: March 17, 2018, 09:54:22 AM »
I did a "base" reboot.
Still no luck.

Code: [Select]
tc@box:~$ tce-load -i raid-dm-4.9.22-piCore-v7.tcz filesystems-4.9.22-piCore-v7.tcz fuse.tcz ntfs-3g.tcz
raid-dm-4.9.22-piCore-v7.tcz: OK
filesystems-4.9.22-piCore-v7.tcz: OK
fuse.tcz: OK
ntfs-3g.tcz: OK
tc@box:~$ sudo modprobe fuse
modprobe: module fuse not found in modules.dep
tc@box:~$ lsmod | grep fuse

Maybe it has something to do with the boot code ?
Code: [Select]
tc@box:~$ cat /proc/cmdline
8250.nr_uarts=1 bcm2708_fb.fbwidth=1920 bcm2708_fb.fbheight=1080 bcm2708_fb.fbswap=1 vc_mem.mem_base=0x3dc00000 vc_mem.mem_size=0x3f000000  dwc_otg.lpm_enable=0 console=ttyS0,115200 root=/dev/ram0 elevator=deadline rootwait quiet nortc loglevel=3 noembed waitusb=10 lang="zh_TW.utf8" multivt base

Offline polikuo

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 353
Re: ntfs-3g
« Reply #5 on: March 22, 2018, 05:53:30 AM »
It turns out that my USB filesystem was corrupted, sorry for the noises.  :(