WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: wifi lenovo t410. and apps not opening  (Read 913 times)

Offline coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2532
Re: wifi lenovo t410. and apps not opening
« Reply #15 on: July 11, 2017, 09:04:03 PM »
While waiting to hear back regarding the ping and route exercise, I couldn't help notice all the unnecessary erroneous files and conflicting extensions listed in " Onboot.lst " 

I strongly recommend a clean up and suggest editing your onbool.lst to this

Code: [Select]
aterm.tcz
fltk-1.3.tcz
flwm_topside.tcz
freetype.tcz
imlib2-bin.tcz
imlib2.tcz
libfontenc.tcz
libICE.tcz
libjpeg-turbo.tcz
libpng.tcz
libSM.tcz
libX11.tcz
libXau.tcz
libxcb.tcz
libXdmcp.tcz
libXext.tcz
libXfont.tcz
libXi.tcz
libXmu.tcz
libXpm.tcz
libXrandr.tcz
libXrender.tcz
wbar.tcz
Xlibs.tcz
Xprogs.tcz
Xvesa.tcz
pci-utils.tcz
firmware-rtlwifi.tcz
rtlwifi-4.8.17-tinycore.tcz
wifi.tcz
QtWeb.tcz
glib2.tcz

Note: firmware-rtlwifi.tcz doesn't need to be listed in "onboot.lst" if  "rtlwifi-4.8.17-tinycore.tcz" extension was installed using one of the recommend methods like APPS or tce-load -wi since it is listed in rtlwifi-4.8.17-tinycore.tcz's dep file, but it will not hurt being listed either.


Also, I suggest a reboot between attempting to connect between Ethernet and Wifi.
« Last Edit: July 11, 2017, 09:19:12 PM by coreplayer2 »

Offline aime

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 11
Re: wifi lenovo t410. and apps not opening
« Reply #16 on: July 12, 2017, 02:34:06 PM »
Hey Rich

I have taken a screenshot of everything you asked. I will also print the outputs for you as requested.

/etc/resolv.conf:
Code: [Select]
search attlocal.net
nameserver 192.168.1.254

sudo ping -c3 8.8.8.8 :
Code: [Select]
tc@box:~$ sudo ping -c3 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 data bytes
64 bytes from 8.8.8.8: seq=0 ttl=55 time=26.130 ms
64 bytes from 8.8.8.8: seq=1 ttl=55 time=25.200 ms
64 bytes from 8.8.8.8: seq=2 ttl=55 time=25.884 ms

--- 8.8.8.8 ping statistics ---
3 packets transmitted, 3 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 25.200/25.738/26.130 ms

the ping command i printed is different than the screenshot, either way i still have connectivity with ' wifi ' but not the internet or repository.

route -n :
Code: [Select]
tc@box:~$ route -n
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
0.0.0.0         192.168.1.254   0.0.0.0         UG    0      0        0 wlan0
0.0.0.0         192.168.1.254   0.0.0.0         UG    0      0        0 eth0
127.0.0.1       0.0.0.0         255.255.255.255 UH    0      0        0 lo
192.168.1.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
192.168.1.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 wlan0

coreplayer2, i have applied your recommendation.

Offline aime

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 11
Re: wifi lenovo t410. and apps not opening
« Reply #17 on: July 12, 2017, 02:40:31 PM »
I copy and pasted coreplayer2's onboot.lst suggestion and now the wifi works.
Rich, for reference i will give the ping and rout -n outputs, also i will include a screenshot of what my desktop looked like when i first saw your post.

Code: [Select]
tc@box:~$ route -n
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
0.0.0.0         192.168.1.254   0.0.0.0         UG    0      0        0 wlan0
127.0.0.1       0.0.0.0         255.255.255.255 UH    0      0        0 lo
192.168.1.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 wlan0
tc@box:~$ ping -c3 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 data bytes
64 bytes from 8.8.8.8: seq=1 ttl=55 time=28.780 ms
64 bytes from 8.8.8.8: seq=2 ttl=55 time=25.716 ms

--- 8.8.8.8 ping statistics ---
3 packets transmitted, 2 packets received, 33% packet loss
round-trip min/avg/max = 25.716/27.248/28.780 ms


Offline aime

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 11
Re: wifi lenovo t410. and apps not opening
« Reply #18 on: July 12, 2017, 02:42:51 PM »
Thank yall for welcoming me to the community in such fantastic fashion. This community is priceless and a true gift, I am fortunate and thankful for the help. I have learned alot from this process and am extremely pleased. Case closed.

Online Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5471
Re: wifi lenovo t410. and apps not opening
« Reply #19 on: July 12, 2017, 07:20:51 PM »
Hi aime
Quote
192.168.1.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
192.168.1.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 wlan0
Having the same IP address assigned to two NICs probably caused some conflict.