WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: repository not working ?  (Read 476 times)

Offline julien_g

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 6
repository not working ?
« on: December 15, 2016, 09:25:28 AM »
Hello everyone,

While trying to install some packages, I get the folloing result :

Code: [Select]
tc@box:~$ tce-load -w -i nfs-server
Downloading: nfs-server.tcz
Connecting to repo.tinycorelinux.net (89.22.99.37:80)
wget: server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found
md5sum: nfs-server.tcz.md5.txt: No such file or directory
Error on nfs-server.tcz

I get the same error for apache2 package.
Any idea about this ?


Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5202
Re: repository not working ?
« Reply #1 on: December 15, 2016, 09:36:41 AM »
Hi julien_g
There is no package called  nfs-server. There is one called  nfs-utils.
Which of the following Apache2 packages were you trying to install:
apache2.4-dev.tcz
apache2.4-doc.tcz
apache2.4.tcz

Offline julien_g

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 6
Re: repository not working ?
« Reply #2 on: December 15, 2016, 09:45:51 AM »
hello rich,

Thank you for this quick reply.
Do you know how i can get the list of all existing packages ?
I think I've browsed the wrong repository :(

Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5202
Re: repository not working ?
« Reply #3 on: December 15, 2016, 09:55:39 AM »
Hi julien_g
You didn't mention which version you are running. Here is a link to 7.x:
http://tinycorelinux.net/7.x/x86_64/tcz/

Offline julien_g

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 6
Re: repository not working ?
« Reply #4 on: December 15, 2016, 11:42:16 AM »
Don't know which repo version i'm currently using.

Your link seems to be the good one.

Code: [Select]
Linux box 4.2.9-tinycore64 #1999 SMP Mon Jan 18 19:59:34 UTC 2016 x86_64 GNU/Linux
Thanks

Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5202
Re: repository not working ?
« Reply #5 on: December 15, 2016, 11:55:54 AM »
Hi julien_g
What do you get if you enter  version  at the commandline?

Offline julien_g

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 6
Re: repository not working ?
« Reply #6 on: December 15, 2016, 11:58:09 AM »
"version" gives the result :
7.2

Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5202
Re: repository not working ?
« Reply #7 on: December 15, 2016, 12:01:48 PM »
Hi julien_g
There you go. You are running version 7.x.

Offline julien_g

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 6
Re: repository not working ?
« Reply #8 on: December 16, 2016, 12:45:22 AM »
hi rich,

Thank you for your help.

Just one last issue regarding packages ...
While trying to start nfs-server, I get the following message : modprobe: module nfsd not found in modules.dep

In "/lib/modules/4.2.9-tinycore64/kernel/fs", i cannot see nfs.
Is there any dependencies to install in order nfs-utils works properly ?

On nfs server side :
Code: [Select]
root@box:/home/tc# /usr/local/etc/init.d/nfs-server start
modprobe: module nfsd not found in modules.dep
/usr/local/sbin/rpcbind is already running
1493
/usr/local/sbin/rpc.statd is already running
1522
rpc.mountd: svc_tli_create: could not open connection for udp6
rpc.mountd: svc_tli_create: could not open connection for tcp6
rpc.mountd: svc_tli_create: could not open connection for udp6
rpc.mountd: svc_tli_create: could not open connection for tcp6
rpc.mountd: svc_tli_create: could not open connection for udp6
rpc.mountd: svc_tli_create: could not open connection for tcp6
nfs-server utilities are started.
root@box:/home/tc#
root@box:/home/tc#
root@box:/home/tc# ls /lib/modules/4.2.9-tinycore64/
kernel.tclocal/  kernel/          modules.alias    modules.dep
root@box:/home/tc# ls /lib/modules/4.2.9-tinycore64/kernel
arch      crypto    drivers   fs        lib       net       security
root@box:/home/tc# ls /lib/modules/4.2.9-tinycore64/kernel/fs
fat       ntfs      squashfs
root@box:/home/tc#
root@box:/home/tc# netstat -anlput
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
tcp        0      0 0.0.0.0:58607           0.0.0.0:*               LISTEN      1627/rpc.mountd
tcp        0      0 0.0.0.0:111             0.0.0.0:*               LISTEN      1493/rpcbind
tcp        0      0 0.0.0.0:56177           0.0.0.0:*               LISTEN      1627/rpc.mountd
tcp        0      0 0.0.0.0:22              0.0.0.0:*               LISTEN      1069/sshd
tcp        0      0 0.0.0.0:46554           0.0.0.0:*               LISTEN      1522/rpc.statd
tcp        0      0 0.0.0.0:33085           0.0.0.0:*               LISTEN      1627/rpc.mountd
tcp        0    920 192.168.1.14:22         192.168.1.25:60875      ESTABLISHED 1554/sshd: tc [priv
netstat: /proc/net/tcp6: No such file or directory
udp        0      0 0.0.0.0:38087           0.0.0.0:*                           1627/rpc.mountd
udp        0      0 0.0.0.0:44357           0.0.0.0:*                           1627/rpc.mountd
udp        0      0 0.0.0.0:53164           0.0.0.0:*                           1627/rpc.mountd
udp        0      0 0.0.0.0:51264           0.0.0.0:*                           1522/rpc.statd
udp        0      0 0.0.0.0:111             0.0.0.0:*                           1493/rpcbind
udp        0      0 0.0.0.0:816             0.0.0.0:*                           1493/rpcbind
udp        0      0 127.0.0.1:850           0.0.0.0:*                           1522/rpc.statd
netstat: /proc/net/udp6: No such file or directory
root@box:/home/tc#
root@box:/home/tc# cat /usr/local/etc/exports
# Enter the directories you want exported in this file
/mnt/sdb1/julien *(rw,insecure,all_squash,anonuid=0,anongid=0)
root@box:/home/tc#
root@box:/home/tc# ls -l /usr/local/etc/exports
-rw-r--r--    1 root     root           118 Dec 16 09:32 /usr/local/etc/exports

On client side :
Code: [Select]
root@box:/home/tc# mount -t nfs 192.168.1.14:/ /tmp/testdir
mount: 192.168.1.14:/ failed, reason given by server: Permission denied
mount: mounting 192.168.1.14:/ on /tmp/testdir failed: Bad file descriptor

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9009
Re: repository not working ?
« Reply #9 on: December 16, 2016, 01:06:57 AM »
As per:

http://tinycorelinux.net/7.x/x86_64/tcz/nfs-utils.tcz.info

Quote
nfs-server requires the filesystem-KERNEL and ipv6-KERNEL extensions
the iana-etc extension may be required for attitional functionality
use "sudo mount.nfs -o nfsvers=3 .."

Offline julien_g

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 6
Re: repository not working ?
« Reply #10 on: December 16, 2016, 01:09:38 AM »
auto reply  :D

filesystems-4.2.9-tinycore64.tcz was not installed on my machines so that nfsd filesystem was unknown.
And an error in my (rw,insecure,all_squash,anonuid=0,anongid=0) options.

Everything is now ok  ;)