WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: wifi is not working  (Read 1579 times)

Offline nitram

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1052
Re: wifi is not working
« Reply #15 on: October 08, 2016, 09:29:44 AM »
It sounds like you're backing up correctly from GUI but in your notes you don't appear to describe actually adding the file to backup. Control Panel -> Backup/Restore -> Included For Backup tab -> bottom right click 'Add' (File) -> File Browser popup double-click '../' and directories to get to the file you want to backup -> select the file and click OK.

Or manually from terminal:
Code: [Select]
echo "usr/local/lib/firmware/ucode13.fw" >> /opt/.filetool.lst

Then navigate to /opt/.filetool.lst and ensure the correct filename and path are added (one line per file). Then backup again either Backup/Restore select 'backup' and 'Go', terminal run the command  backup  or menu exit (exittc) backup and reboot.

Offline xpdx

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 11
Re: wifi is not working
« Reply #16 on: October 08, 2016, 10:35:52 AM »
Thank you nitram

Control Pannel - Backup - Include for Backup (.filetool.lst) tab it has 3 things: opt, home and also /usr/local/lib/firmware/ucode13.fw

Code: [Select]
ls /usr/local/lib/firmware has brcm folder and also ucode13.fw

wl-modules-4.2.9-tinycore.tcz is not any more /mnt/sda1/tce/onboot.lst
iw.tcz and wifi.tcz are on /mnt/sda1/tce/onboot.lst

Looking forward for new ideas... :)
Thank you.

Offline nitram

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1052
Re: wifi is not working
« Reply #17 on: October 08, 2016, 10:51:09 AM »
Control Pannel - Backup - Include for Backup (.filetool.lst) tab it has 3 things: opt, home and also /usr/local/lib/firmware/ucode13.fw

For whatever reason .filetool.lst does not require the first slash, so it should contain:
Code: [Select]
usr/local/lib/firmware/ucode13.fw

...not:
Code: [Select]
/usr/local/lib/firmware/ucode13.fw

Then backup, reboot and re-test.

Offline xpdx

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 11
Re: wifi is not working
« Reply #18 on: October 08, 2016, 12:43:24 PM »
Excuse me nitram, typo...

Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2303
Re: wifi is not working
« Reply #19 on: October 08, 2016, 03:15:25 PM »
So, time for a progress report..

we were having difficulty creating the backup, so we created an extension firmware-b43-ucode13.tcz to test on reboot.  Unfortunately this did not have the desired results either,   dmesg reported unable to load b43/ucode13.fw and again for  b43-open/ucode13.fw    I'm fairly sure the location doesn't matter, but not to be out-foxed we created another extension to install the fw in /usr/local/lib/firmware/b43/ucode13.fw  alas, still no cigar with the default b43 modules :(

Still have a couple tricks up our sleeves, which involves the wl driver so we'll see



Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2303
Re: wifi is not working
« Reply #20 on: October 08, 2016, 03:57:01 PM »
Additionally, welcome xpdx   who has hardware constraints which severely limits his ability to highlight and paste from the terminal clipboard or any other clipboard for that matter..  While we tried various methods to cut and paste, highlight and paste, copy and shift insert etc etc. , none were able to cross the multi-clipboard boundaries.  So this workaround should help him and others having the same issue who may find it useful
 
open a terminal and redirect the output of say dmesg to a file in the home directory 

Code: [Select]
dmesg | tail -20 > mydmesg
then from the terminal open "editor"
Code: [Select]
editornavigate to the file and open it using:  File > Open File  Or the " Ctrl+O " shortcut
with the file open in editor select a specific line
or      " Ctrl+A " to select all
then   " Ctrl+C " to copy
lastly   " Ctrl+V " to paste into the desired browser forum web page, irc client, etc. etc..

 ;D
« Last Edit: October 08, 2016, 03:59:11 PM by coreplayer2 »

Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2303
Re: wifi is not working
« Reply #21 on: October 08, 2016, 05:11:57 PM »
After a little digging I found updated broadcom firmware for kernel-3-2 and above.  Also after cutting I found it's md5 and size differs from the version downloaded earlier.   Maybe it would differ having been cut from wl_apsta.o??  either way we have another prospect.. 
« Last Edit: October 08, 2016, 05:16:02 PM by coreplayer2 »

Offline xpdx

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 11
Re: wifi is not working
« Reply #22 on: October 08, 2016, 11:58:26 PM »
Excellent Master coreplayer !

My
Code: [Select]
dmesg | tail -20
Quote
b43-phy0: Broadcom 4311 WLAN found (core revision 13)
b43-phy0: Found PHY: Analog 4, Type 2 (G), Revision 9
b43-phy0: Found Radio: Manuf 0x17F, ID 0x2050, Revision 2, Version 0
b43-phy0 warning: 5 GHz band is unsupported on this PHY
b43 ssb0:0: Direct firmware load for b43/ucode13.fw failed with error -2
b43 ssb0:0: Falling back to user helper
Broadcom 43xx driver loaded [ Features: PMNLS ]
b43 ssb0:0: Direct firmware load for b43/ucode13.fw failed with error -2
b43 ssb0:0: Falling back to user helper
b43 ssb0:0: Direct firmware load for b43-open/ucode13.fw failed with error -2
b43 ssb0:0: Falling back to user helper
b43 ssb0:0: Direct firmware load for b43-open/ucode13.fw failed with error -2
b43 ssb0:0: Falling back to user helper
b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43/ucode13.fw" request failed (err=-11)
b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43-open/ucode13.fw" request failed (err=-11)
b43-phy0 ERROR: You must go to http://wireless.kernel.org/en/users/Drivers/b43#devicefirmware and download the correct firmware for this driver version. Please carefully read all instructions on this website.
e1000e: eth0 NIC Link is Up 100 Mbps Full Duplex, Flow Control: None
e1000e 0000:00:19.0 eth0: 10/100 speed: disabling TSO
ntfs: driver 2.1.32 [Flags: R/O MODULE].
ntfs: volume version 3.1.

All the best !

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9009
Re: wifi is not working
« Reply #23 on: October 09, 2016, 12:03:29 AM »
maybe the firmware needs to be in /usr/local/lib/firmware/b43/ucode13.fw?

Offline xpdx

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 11
Re: wifi is not working
« Reply #24 on: October 09, 2016, 06:48:48 AM »
With gratitude to the Great teacher coreplayer,

[removed]

load firmware-b43.tcz

Install rfkill

Code: [Select]
sudo rfkill unblock wifi
sudo iwconfig wlan0 up
wifi.sh

Wifi works.
SOLVED

All the best.
« Last Edit: October 09, 2016, 08:30:43 AM by Juanito »