WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: transition iceweasel to firefox causes update-loop  (Read 1170 times)

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1027
transition iceweasel to firefox causes update-loop
« on: July 05, 2016, 05:49:41 AM »
hi friends,

debian substituted iceweasel with firefox-esr
at the same time iceweasel was changed to a transitional package.

this causes that my meta.sce called 100-desktop-jessie.sce is updated again and again.
aditionally sce-purge deletes my iceweasel-package in my local repository.

iceweasel is a small transitional package that links to firefox-esr.

thank you for your help.

Offline nitram

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1052
Re: transition iceweasel to firefox causes update-loop
« Reply #1 on: July 05, 2016, 08:51:24 AM »
Debian no longer rebrands Firefox as Iceweasel even in oldstable Wheezy. If you modify your base SCE list with  firefox-esr  and remove  iceweasel  reference, then re-import rather than update it's still a problem? Jason will know, not sure the SCE scripts determine transitional just dependencies. In the rare event a package becomes transitional, maybe just a manual re-import is the easiest fix? Update checked a dCore-jessie system and yes it wants to update  Iceweasel  with both  iceweasel  and  firefox-esr.

Edit: Just ran sce-update and Iceweasel is now Firefox-esr. Rebooted and update check did not flag an update but that's because there was no DEBINX change. Still calleded Iceweasel as the package name in ondemand and in the menu. Can be launched as iceweasel, firefox or firefox-esr. I do not use a list file, just a dependency on Xorg. Running dCore-jessie if this helps.
« Last Edit: July 05, 2016, 09:22:09 AM by nitram »

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9667
Re: transition iceweasel to firefox causes update-loop
« Reply #2 on: July 05, 2016, 10:13:41 AM »
What has happened is the iceweasel is listed twice in the debinx_security packages list.  The newest version is before the older listing which was at 38.x.  I need to have the routine to stop at the first first found listing to avoid this issue.  Hopefully will fix today.

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9667
Re: transition iceweasel to firefox causes update-loop
« Reply #3 on: July 05, 2016, 12:53:40 PM »
Fixed in the new RC.