WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: wicd daemon doesn't start  (Read 9302 times)

Offline andfree

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
wicd daemon doesn't start
« on: April 15, 2016, 10:14:36 AM »
I want to connect to internet via a wifi adapter. I installed wicd and its icon has been created. But when I click on it, nothing happens. Nothing also happens when I run:

Code: [Select]
tc@box:~$ sudo wicd

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4254
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #1 on: April 15, 2016, 10:19:30 AM »
Not enough information here to help you.
You may need to install the driver and firmware.
Show the output of 'lspci -nn'.

Offline andfree

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #2 on: April 15, 2016, 10:29:41 AM »
Code: [Select]
tc@box:~$ lspci -nn
/bin/sh: lspci: not found
tc@box:~$

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4254
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #3 on: April 15, 2016, 10:47:11 AM »
Install it.

Offline andfree

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #4 on: April 15, 2016, 11:02:54 AM »
Code: [Select]
tc@box:~$ tce-load -iw lspci.tcz
Downloading: lspci.tcz
Connecting to distro.ibiblio.org (152.19.134.43:80)
wget: server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found
md5sum: lspci.tcz.md5.txt: No such file or directory
Error on lspci.tcz
tc@box:~$

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4254
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #5 on: April 15, 2016, 11:05:52 AM »
Use App's provides button to find the package that contains lspci.

Offline andfree

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #6 on: April 15, 2016, 12:36:17 PM »
These three are listed:
Quote
grub2-efi.tcz
grub2.tcz
pci-utils.tcz

Offline andfree

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #7 on: April 15, 2016, 12:40:41 PM »
I installed pci-utils.tcz. Afterwards:

Code: [Select]
tc@box:~$ lspci -nn
00:00.0 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS200 Host Bridge [1002:cab2] (rev 02)
00:01.0 PCI bridge [0604]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS200/RS250 AGP Bridge [1002:7010]
00:02.0 USB controller [0c03]: ULi Electronics Inc. USB 1.1 Controller [10b9:5237] (rev 03)
00:06.0 Multimedia audio controller [0401]: ULi Electronics Inc. M5451 PCI AC-Link Controller Audio Device [10b9:5451] (rev 02)
00:07.0 ISA bridge [0601]: ULi Electronics Inc. M1533/M1535/M1543 PCI to ISA Bridge [Aladdin IV/V/V+] [10b9:1533]
00:08.0 Modem [0703]: ULi Electronics Inc. M5457 AC'97 Modem Controller [10b9:5457]
00:0a.0 CardBus bridge [0607]: O2 Micro, Inc. OZ601/6912/711E0 CardBus/SmartCardBus Controller [1217:6972]
00:10.0 IDE interface [0101]: ULi Electronics Inc. M5229 IDE [10b9:5229] (rev c4)
00:11.0 Bridge [0680]: ULi Electronics Inc. M7101 Power Management Controller [PMU] [10b9:7101]
00:12.0 Ethernet controller [0200]: National Semiconductor Corporation DP83815 (MacPhyter) Ethernet Controller [100b:0020]
01:05.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS200M [Radeon IGP 330M/340M/345M/350M] [1002:4337]
tc@box:~$

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4254
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #8 on: April 15, 2016, 12:47:47 PM »
I see no wifi controller there.  Is it a USB controller?
If so you need to post the output of 'lsusb';

Offline andfree

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #9 on: April 15, 2016, 12:55:58 PM »
Code: [Select]
tc@box:~$ lsusb
Bus 001 Device 003: ID 0cf3:1002 Atheros Communications, Inc. TP-Link TL-WN821N v2 / TL-WN822N v1 802.11n [Atheros AR9170]
Bus 001 Device 002: ID 045e:007d Microsoft Corp. Notebook Optical Mouse
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
tc@box:~$

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4254
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #10 on: April 15, 2016, 01:10:00 PM »
What does "ifconfig -a" show?

Offline bmarkus

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7035
    • My Community Forum
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #11 on: April 15, 2016, 01:13:24 PM »
Probably missing firmware. Check dmesg.
Béla
Ham Radio callsign: HA5DI

"Amateur Radio: The First Technology-Based Social Network."

Offline andfree

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #12 on: April 15, 2016, 01:14:25 PM »
Code: [Select]
tc@box:~$ ifconfig -a
dummy0    Link encap:Ethernet  HWaddr 0e:01:e7:2d:47:98 
          BROADCAST NOARP  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0b:cd:55:f5:f2 
          inet addr:192.168.1.2  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:2804 errors:0 dropped:11 overruns:0 frame:0
          TX packets:2551 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:3162832 (3.0 MiB)  TX bytes:479111 (467.8 KiB)

ip_vti0   Link encap:IPIP Tunnel  HWaddr   
          NOARP  MTU:1364  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:200 (200.0 B)  TX bytes:200 (200.0 B)

tunl0     Link encap:IPIP Tunnel  HWaddr   
          NOARP  MTU:1480  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

tc@box:~$

Offline andfree

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #13 on: April 15, 2016, 01:26:08 PM »
See the attachment.

Offline andfree

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
Re: wicd daemon doesn't start
« Reply #14 on: April 15, 2016, 01:37:05 PM »
I installed firmware.tcz. Now what? Wicd still doesn't start.