WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: Olimex A10 Lime setup - help  (Read 1677 times)

Offline hopkins

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 6
Olimex A10 Lime setup - help
« on: August 24, 2015, 12:56:23 PM »
Hi,

I created an SD card, following the mksdcard.tgz script, and was able to boot, but all following instructions failed (ex: with tce-load I get command not found..). I copied on the card:
- u-boot-sunxi-with-spl.bin  and script.bin from the sunxi repository
- uImage uCore uEnv.txt boot.scr from http://tinycorelinux.net/dCore/armv7/Allwinner-A10/

What am I doing wrong ? Total newbie, so not sur I understand how to proceed. Should I start with an Olimex debian image ?
Is there somewhere a procedure ?

Thanks for your help !

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9307
Re: Olimex A10 Lime setup - help
« Reply #1 on: August 24, 2015, 04:19:27 PM »
Once networking is set up, the command is sce-import for the dCore ports to import Debian and prebuilt packages.

I just wish I was familiar with Olimex  so I could help more.

Offline hopkins

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 6
Re: Olimex A10 Lime setup - help
« Reply #2 on: August 24, 2015, 04:46:34 PM »
Thanks. What other files, if any, do I need to install on my sd card ? Do I need a SCE folder with sources ? Sorry if this is a dumb question...

Offline hopkins

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 6
Re: Olimex A10 Lime setup - help
« Reply #3 on: August 26, 2015, 06:41:10 AM »
Hi again, making progress... sce-import works fine, but am loosing imports at each reboot. How do I make things "persistent" ? instruction "backup" does not change anything.

Edit: forgot to run tce-setdrive. However, when I do that, after I cannot import any more becaus I get the following message:
/dev/<drive>/TCE resides on a windows file system...

I formatted the partition using mkfs.vfat

Thanks again
« Last Edit: August 26, 2015, 06:48:24 AM by hopkins »

Offline hopkins

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 6
Re: Olimex A10 Lime setup - help
« Reply #4 on: August 26, 2015, 08:53:51 AM »
Everything working now - had not seen that a second partition (formatted in EXT4) was required...

Offline hopkins

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 6
Re: Olimex A10 Lime setup - help
« Reply #5 on: August 26, 2015, 09:49:13 AM »
How is it possible to configure SSH access ?

Thanks

Offline hopkins

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 6
Re: Olimex A10 Lime setup - snd_usb_audio ?
« Reply #6 on: August 26, 2015, 01:36:17 PM »
Got that one all by myself .

Now here another question: is the  snd_usb_audio module available in any version, and if not, are there any guidelines to compiling a kernel with that module ?