WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: sound card doesn't work with alsa on 2.x but in 1.x yes  (Read 1678 times)

Offline jls

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2135
sound card doesn't work with alsa on 2.x but in 1.x yes
« on: May 29, 2009, 06:39:42 AM »
this is my card:
00:07.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT82C686 AC97 Audio Controller (rev 50)

this is an extract from dmesg
snd_via82xx: Unknown symbol gameport_set_phys
snd_via82xx: Unknown symbol gameport_unregister_port
snd_via82xx: Unknown symbol __gameport_register_port

and this:
http://www.alsa-project.org/db/?f=2b74875ab9f9e57b5f52ddc0432f17c5e40b4332
generated by this script:
http://git.alsa-project.org/?p=alsa-driver.git;a=blob_plain;f=utils/alsa-info.sh
dCore user

Offline curaga

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10270
Re: sound card doesn't work with alsa on 2.x but in 1.x yes
« Reply #1 on: May 29, 2009, 08:18:14 AM »
The gameport modules are in input-2.6.29.1-tinycore.tcem, try loading it before loading alsa.

My mistake, I forgot that they weren't in the alsa extension at the time I counted dependencies.
The only barriers that can stop you are the ones you create yourself.

Offline jls

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2135
Re: sound card doesn't work with alsa on 2.x but in 1.x yes
« Reply #2 on: May 29, 2009, 09:35:30 AM »
ok, now the card emits music, thanx curaga
dCore user

Offline curaga

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10270
Re: sound card doesn't work with alsa on 2.x but in 1.x yes
« Reply #3 on: May 29, 2009, 11:59:10 AM »
Dep files added for the alsa-modules extension
The only barriers that can stop you are the ones you create yourself.