WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: piCore 5.0alpha6  (Read 6447 times)

Offline bmarkus

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7003
    • My Community Forum
piCore 5.0alpha6
« on: October 23, 2013, 03:17:36 PM »
I'm pleased to announce piCore 5.0.alpha6 for the Raspberry Pi.

5.0.alpha6 changelog:

- kernel updated to 3.11.6+
- fixed SPI device creation bug

5.0.alpha5 changelog:

- kernel updated to 3.11.5+
- fixed devicemapper kernel config bug, now LVM2 works
- tc-functions and tc-config synced to 5.0.2 common script base

5.0.alpha4 changelog:

- kernel updated to 3.11.2+
- Broadcom firmware updated
- e2fsprogs and util-linux base components rebuilt
- tc-functions and tc-config synced to 5.0.1 common script base

5.0.alpha3 changelog:

- kernel updated to 3.11.1
- udev/udevadm updated
- fixed USB hotplug issues
- zram/zcache enabled

5.0.alpha2 changelog:

- busybox, zlib, e2fsprogs, util-linux, bcrypt, zsync rebuilt with GCC 4.8.1
- libgcc_s.so.1 and libstdc++.so updated to GCC 4.8.1 libs
- removed visudo which was an x86 binary


5.0.alpha1 changelog:

- common TC 5 script base
- eglibc 2.18
- kernel 3.10.10
- busybox 1.21.1
- zlib 1.2.8
- e2fsprogs 1.42.8
- util-linux 2.23.2
- added bcrypt to base
- dropped scm type extension support
- cleanup, unneded files removed
- file reorganization
- updated Broadcom firmware


Download link: piCore-5.0.alpha6.img.gz md5
Béla
Ham Radio callsign: HA5DI

"Amateur Radio: The First Technology-Based Social Network."

Offline sbp

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 429
    • piCorePlayer homepage
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #1 on: October 24, 2013, 01:45:31 AM »
hi bmarkus

Thank you for your continued work on this - I'm trying to catch up on all your new releases.

Unfortunately, I still have the wifi connection problem with all the piCore5 versions - whereas version 4.7.7 is working fine.

I know that you considered to get a wifi adaptor, so are you seeing the same problem or is it only me?

Steen 

Offline bmarkus

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7003
    • My Community Forum
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #2 on: October 24, 2013, 02:06:01 AM »
Hi Steen

unfortunately I have no USB WIFi adapter and if get one for sure not the same as your. I'm working on I2C, SPI, 1-wire testing.

But as far as I remember your key issue is the slow DHCP, isn't it?
Béla
Ham Radio callsign: HA5DI

"Amateur Radio: The First Technology-Based Social Network."

Offline letaage

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 12
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #3 on: October 24, 2013, 04:07:55 AM »
I've installed it and noticed that the SPI and I2C drivers are now compiled into the kernel, not modules in this version.

Anyway, the SPI and I2C devices show up under /dev  and the I2C driver seems to work (I can only test /dev/i2c-0 with my hardware) but repo seems to be down from where I am so I can't download everything I need to test the SPI driver.

Access to repo.tinycorelinux.net stopped 3/4 of the way through downloading everything I need... I'll try later.

Offline Gerrelt

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 178
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #4 on: October 24, 2013, 11:50:04 AM »
Hi Bmarkus,

I've installed Alpha 6, on three raspberries. Two model B's with 512 mb memory, and one model B with 256 mb memory. The first two with wifi adapters with the RTL8188CUS chipset, and the last one with an wifi adapter with the RT5370 chipset.
I am running openssh and squeezelite, all went fine and I've encountered no problems. 

Thank you for your work.

Greetings,
    Gerrelt.
my Raspberry Pi page: http://raspberry.gerrelt.nl

Offline bmarkus

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7003
    • My Community Forum
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #5 on: October 24, 2013, 10:36:30 PM »
Gerrelt@

Thanks for testing!
Béla
Ham Radio callsign: HA5DI

"Amateur Radio: The First Technology-Based Social Network."

Offline bmarkus

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7003
    • My Community Forum
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #6 on: October 24, 2013, 11:17:00 PM »
sbp@

I purchased an USB WIFI stick with Atheros AR9271 150Mbit/s chip. It is not Ralink but need firmware installed also. Works fine, I can connect to both opened and WPA protected networks with wifi.sh Please reinstall wifi.sh from the repo and retry.
Béla
Ham Radio callsign: HA5DI

"Amateur Radio: The First Technology-Based Social Network."

Offline curaga

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10014
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #7 on: October 25, 2013, 04:26:29 AM »
Quote
Access to repo.tinycorelinux.net stopped 3/4 of the way through downloading everything I need... I'll try later.

According to server logs, there was no issue. Your downloads stopped at 10:47 UTC, but other people's downloads continued uninterrupted.

This leads me to believe the network issue was somewhere between you and us.

(regarding pings: they are blocked, so pinging us won't tell if it's up. I recommend http://isup.me/repo.tinycorelinux.net )
The only barriers that can stop you are the ones you create yourself.

Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6722
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #8 on: October 25, 2013, 08:50:29 AM »
When I have trouble accessing the repo I check the  FAQ  and  Downloads  links at the top of this page. I've noticed
those links don't work if the repo is down.

Offline bmarkus

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7003
    • My Community Forum
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #9 on: October 25, 2013, 09:00:27 AM »
When I have trouble accessing the repo I check the  FAQ  and  Downloads  links at the top of this page. I've noticed
those links don't work if the repo is down.

Repo and these pages are hosted on the same server and repo access is using HTTP protocol, so they are going down at the same time.
Béla
Ham Radio callsign: HA5DI

"Amateur Radio: The First Technology-Based Social Network."

Offline letaage

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 12
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #10 on: October 25, 2013, 04:38:38 PM »
It seems to be working now for me, but at the time tce-load just stalled and wouldn't download anything.

At the time I actually did try http://isup.me and it told me the site was down, but strangely the forums still worked. 

Anyway, I've downloaded everything I need to test the SPI driver and can report that it works.

Next thing to test to test is the IR driver...

Offline tinypoodle

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3857
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #11 on: October 25, 2013, 11:51:45 PM »
Forum and wiki are independent.
"Software gets slower faster than hardware gets faster." Niklaus Wirth - A Plea for Lean Software (1995)

Offline bmarkus

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7003
    • My Community Forum
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #12 on: October 29, 2013, 12:12:36 AM »
Béla
Ham Radio callsign: HA5DI

"Amateur Radio: The First Technology-Based Social Network."

Offline beerstein

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 523
Re: piCore 5.0alpha6
« Reply #13 on: November 06, 2013, 06:51:25 PM »
today I discovered that the screen print function does not plage the .png file into /home/tc
It seems to werk - but no result
t(w)o be(ers) or not t(w)o be(ers) that is the question