WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: cups not starting  (Read 6369 times)

Offline uggla

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 438
cups not starting
« on: October 12, 2013, 08:47:02 AM »
I have Cups in my mydesktop mega-sce but I'm unable to make it work.

Offline beerstein

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 523
Re: cups not starting
« Reply #1 on: October 12, 2013, 11:06:36 AM »
Hi: please tell us:
1. which tcl version?
2. which cups version did you install?
3. did you check this:
http://wiki.tinycorelinux.net/wiki:printer_setup_using_cups
4. any error messages?

Thanks
 
t(w)o be(ers) or not t(w)o be(ers) that is the question

Offline jls

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2133
Re: cups not starting
« Reply #2 on: October 12, 2013, 11:25:12 AM »
uggla is using dCore not core
dCore user

Offline beerstein

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 523
Re: cups not starting
« Reply #3 on: October 13, 2013, 12:50:00 PM »
aha - so I assume that he installed cups from the repo. I have no idea whether cups is in the dCore repo?
Still - I think a statement such as " I'm unable to make it work." is not enough for me to help.
I need more info as stated in my previous post
t(w)o be(ers) or not t(w)o be(ers) that is the question

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9661
Re: cups not starting
« Reply #4 on: October 13, 2013, 04:20:58 PM »
I see that cups will not start (/etc/init.d/cups start) and it's postinst script is huge, I will look into it and hopefully get it going soon.

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9661
Re: cups not starting
« Reply #5 on: October 13, 2013, 07:29:53 PM »
I am getting there, some simple startup script changes gets cups running, I will hone and test it.

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9661
Re: cups not starting
« Reply #6 on: October 13, 2013, 09:15:41 PM »
Startup script added, /etc/init.d/cups starts and the web interface appears working, but I don't have a printer to test with.  Please test and give feedback, if I can't fix any remaining issues that may be remaining based on feedback I will borrow a printer if needed. 

Offline uggla

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 438
Re: cups not starting
« Reply #7 on: October 14, 2013, 09:38:41 AM »
Re-imported but still doesn't start for me.  :(

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9661
Re: cups not starting
« Reply #8 on: October 14, 2013, 06:50:59 PM »
I re-imported cups and with only it installed the init.d script started.  Then I load a desktop and firefox displays the web interface and it overall works as expected. 

What is your md5 of your /tmp/tcloop/cups/usr/local/tce.installed/cups script?  Mine is d170892217514208ecff7633fdcc79ba

I have a hunch you are using a mirror and it has yet to sync with the main repo.tinycorelinux.net.  I just now looked at a mirror in Greece and it has not synced the cups.deb2sce script yet.

Offline uggla

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 438
Re: cups not starting
« Reply #9 on: October 15, 2013, 11:50:17 AM »
My md5 is the same, but my cups is loaded from a mega-sce.

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9661
Re: cups not starting
« Reply #10 on: October 15, 2013, 12:31:15 PM »
Ok.  When you issue "/etc/init.d/cups start" what is the exact error message?

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1027
Re: cups not starting
« Reply #11 on: October 15, 2013, 01:02:56 PM »
Ok.  When you issue "/etc/init.d/cups start" what is the exact error message?

in my cups.sce no /etc/init.d/cups-file is included! :-(

Offline uggla

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 438
Re: cups not starting
« Reply #12 on: October 15, 2013, 01:27:25 PM »
Ok.  When you issue "/etc/init.d/cups start" what is the exact error message?
$ sudo /etc/init.d/cups start
Starting Common Unix Printing System: cupsdcupsd: Child exited with status 1
.

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9661
Re: cups not starting
« Reply #13 on: October 15, 2013, 03:01:41 PM »
No /etc/init.d/cups   is included?

You are using the cups import,  "import cups" and not a different package?


Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1027
Re: cups not starting
« Reply #14 on: October 15, 2013, 10:34:20 PM »
You are using the cups import,  "import cups" and not a different package?
yes, i use "import cups"!
during the process i have to choose between different versions of cups and it's dependencies...
first i tried the middle versions of the *-i386.deb-alternatives, in a second step i chose the latest versions for my x86-platform... but always the same result.