WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: piCore 5.0alpha4  (Read 6861 times)

Offline bmarkus

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7003
    • My Community Forum
Re: piCore 5.0alpha4
« Reply #15 on: October 07, 2013, 05:11:52 AM »
wifi.tcz is the same in 4.x and 5.x repo so it is expected.
Béla
Ham Radio callsign: HA5DI

"Amateur Radio: The First Technology-Based Social Network."

Offline Gerrelt

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 178
Re: piCore 5.0alpha4
« Reply #16 on: October 07, 2013, 06:14:53 AM »

We're misunderstanding each other, I meant comparing it with my wpa_supplicant.conf and the udhcpc call in my script.

my Raspberry Pi page: http://raspberry.gerrelt.nl

Offline Gerrelt

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 178
Re: piCore 5.0alpha4
« Reply #17 on: October 07, 2013, 01:37:59 PM »
OK, I've tried several things, including replicating all the commands + options of the wifi.sh script into my script, but it keeps working....
The raspberry connects to my Wifi network every time.
my Raspberry Pi page: http://raspberry.gerrelt.nl

Offline sbp

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 429
    • piCorePlayer homepage
Re: piCore 5.0alpha4
« Reply #18 on: October 07, 2013, 02:07:11 PM »
Do the original wifi script also connect now if you start from scratch?

From your previous post you indicated that it didn't connect.


Offline Gerrelt

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 178
Re: piCore 5.0alpha4
« Reply #19 on: October 07, 2013, 11:33:10 PM »
Yes, the original wifi.sh script works also. Sometimes, because of the "-n", it quits to early. But with the -n removed it connects every time.

And in your situation, the wifi.sh script works in 4.7.7, but not in 5?
But my script works in 5?

my Raspberry Pi page: http://raspberry.gerrelt.nl

Offline sbp

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 429
    • piCorePlayer homepage
Re: piCore 5.0alpha4
« Reply #20 on: October 13, 2013, 06:08:50 AM »
Hi bmarkus and Gerrelt

Sorry for my absence. I have been trying many different things the last couple of days, but I still have these strange wifi problems with version 5, whereas version 4.7.7 continue to be working fine with both my wifi adaptors.
On the other hand seems that Gerrelt is doing fine wit the wifi script in version 5, whereas he has trouble in version 4.7.7. (as far as I understand).

I have been tempted to give up on version 5 and continue updating version 4.7.7 with linux kernel 3.11.2. However, I seem to be having all kind of problems with this path.
I can build the kernel image, but somehow I can't get the module-gz to work. I don't know what the problem is, as I'm still able to build working versions based on the 3.9.y kernel.

On the other hand I would prefer to update my piCorePlayer so it is build on bmarkus piCore version 5, but there I have the wifi problem.

So right now i'm stuck, just hoping that somebody (probably bmarkus) can solve the wifi issue.

Steen

Offline sbp

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 429
    • piCorePlayer homepage
Re: piCore 5.0alpha4
« Reply #21 on: October 13, 2013, 10:58:21 AM »
update.

It seems like the wifi problem is caused by a combination of picore version5 and my router a D-link 855.
I just tried to make a mobile Ap point using my android phone, and here the picore version 5 was able to connect fine.

PiCore version 4.7.7 can connect fine to both my D-link router and the mobile Ap point.

Can it be a timing issue?

Steen