WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: libreoffice-gnome.sce has no icons  (Read 5985 times)

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9663
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #15 on: November 25, 2013, 04:38:12 AM »
You can't just copy the contents of libnspr4-0d into an existing sce. 

There are two hacks to make existing sce's with this issue work, one is importing a fresh libnspr4-0d then place it at the beginning of the sceboot.lst and the other is to get rid of the /usr/local/tce.installed/libnspr4-0d startup script in any existing sce's.

If having any trouble with those shortcuts, then just re-import any existing sce's containging libnspr4-0d.


Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1027
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #16 on: November 25, 2013, 05:43:59 AM »
If having any trouble with those shortcuts, then just re-import any existing sce's containing libnspr4-0d.

i'm not sure whether i understand you right,
but i just reimported mydesktop.sce and libreoffice4.1.sce and there are no other packages despite of:
kernel-all-3.8.10-tinycore
filesystems-3.8.10-tinycore
hwmon-3.8.10-tinycore
graphics-3.8.10-tinycore
v4l-dvb-3.8.10-tinycore
alsa-modules-3.8.10-tinycore
in my sceboot.lst.

or do i have to correct mydesktop.sce and libreoffice4.1.sce
according to the /usr/local/tce.installed/libnspr4-0d startup script?
how do you want that i change them?
do i have to delete files from the libnspr4-0d-package
during the compile-process of mydesktop.sce or libreoffice4.1.sce?

thank you for your help.
« Last Edit: November 25, 2013, 05:53:31 AM by netnomad »

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1027
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #17 on: November 25, 2013, 07:40:13 AM »
hi jason w,

now i tried your second proposed approach:

i imported libnspr4-0d.sce and positioned it at the beginning of my sceboot.lst.
additionally i reimported mydesktop.sce without libnspr4-0d and put it at the end of my  sceboot.lst.

unfortunately i cannot observe any change, the same errors occur.

do you have any further idea?
by the way the libreoffice-icon doesn´t appear in wbar and libreoffice4.1 can only be started on the command line...

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9663
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #18 on: November 25, 2013, 02:11:06 PM »
what is the contents of /usr/local/tce.installed/libnspr4-0d?  It should have nothing TC specific. 

Are you using repo.tinycorelinux.net mirror?  That is where the changes take place, other mirrors may or may not be current.

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1027
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #19 on: November 25, 2013, 10:37:21 PM »
hi jason w,

yes, i take repo.tinycorelinux.net mirror.
i got three open links to libnspr4,
but no libnspr4-0d, although i imported libnspr4-0d.sce...
perhaps that's the point!?

tc@box:/usr/local/tce.installed$ ls -la libnspr4*
lrwxrwxrwx 1 root staff 56 Nov 26 07:25 libnspr4 -> /tmp/tcloop/libnspr4-0d/usr/local/tce.installed/libnspr4

tc@box:/tmp/tcloop/libnspr4-0d/usr/local/tce.installed$ ls -la libnspr4*
-rwxrwxr-x 1 root staff 39 Nov 25 16:02 libnspr4

tc@box:/tmp/tcloop/mydesktop/usr/local/tce.installed$ ls -la libnspr4*
-rwxrwxr-x 1 root staff 39 Nov 25 16:23 libnspr4

after loading libreoffice4.1.sce:
tc@box:/tmp/tcloop/libreoffice4.1/usr/local/tce.installed$ ls -la libnspr4
-rwxrwxr-x 1 root staff 39 Nov 25 11:53 libnspr4

the former started and yet open iceweasel still works...
after closing it, i have no luck to open it again :(
« Last Edit: November 25, 2013, 10:50:49 PM by netnomad »

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9663
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #20 on: November 26, 2013, 02:04:32 PM »
With libreoffice4.1 loaded, what is the output of the command:

ls -l /usr/lib/i386-linux-gnu/libnspr4.so

That symlink was getting broken by the libnspr4-0d custom start script. 

I will once again re -import iceweasel and libreoffice4.1 and see if I see anything, since it is working on my setup.

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9663
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #21 on: November 26, 2013, 03:06:18 PM »
Ok, on reimporting and testing on a different maching, I see the libnss3-1d startup script was causing issues along with the libnspr4-0d.   Those startup scripts used to be needed, now they cause issues so are removed. 

Hopefully it works now.

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1027
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #22 on: November 26, 2013, 06:03:46 PM »
hi jason w,

you've got it! :)
now libreoffice works fine with iceweasel and icedove.

the applications-menue-entries link to libreoffice and not to libreoffice4.1.
should the menue entries be changed or could you make a link that points to version 4.1?
i added a individual link in /usr/local/bin/libreoffice that points to /usr/bin/libreoffice4.1...
what could be changed that libreoffice appears in wbar?

now i get a problem that could be concerned with last changes in libreoffice or iceweasel:
http://forum.tinycorelinux.net/index.php/topic,16283.0.html

thank you for your help.
« Last Edit: November 26, 2013, 11:35:09 PM by netnomad »

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9663
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #23 on: November 27, 2013, 08:11:26 AM »
The menu entries for libreoffice4.1 work for me, starting tne app as expected.

Offline netnomad

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1027
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #24 on: November 27, 2013, 09:41:22 AM »
hi jason w,[submenu] (Applications)

that's my /usr/local/tce.fluxbox
[exec](UXTerm){uxterm}
[exec](XTerm){xterm}
[exec](ePDFViewer){epdfview }
[exec](GNUImageManipulationProgram){gimp-2.8 }
[exec](gThumb){gthumb }
[exec](IcedoveMail/News){icedove }
[exec](Iceweasel){iceweasel }
[exec](J-Pilot){jpilot}
[exec](MidnightCommander){aterm +tr +sb -T "MidnightCommander" -e mc}
[exec](LibreOffice4.1Base){libreoffice --base }
[exec](LibreOffice4.1Calc){libreoffice --calc }
[exec](LibreOffice4.1Draw){libreoffice --draw }
[exec](LibreOffice4.1Impress){libreoffice --impress }
[exec](LibreOffice4.1Writer){libreoffice --writer }
[exec](OpenJDKJava6PolicyTool){/usr/bin/policytool}
[end] TCE

the command libreoffice is not sufficent for me, i need libreoffice4.1...
but my link /usr/local/bin/libreoffice that points to /usr/bin/libreoffice4.1 works fine for me,
so it's a workaround but perhaps a unpleasant state for newbies..

do you get a icon in wbar?

thank your for your contributions.



Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9663
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #25 on: November 27, 2013, 05:25:32 PM »
Ok, I see what is happening, different window managers create their menus differently, and there are two Exec lines in the .desktop files of libreoffice4.1.  As well as there may be other apps that may call on libreoffice as an executable. 

Since this extension already conflicts with Debian's libreoffice, I will place a link /usr/bin/libreoffice -> /usr/bin/libreoffice4.1.

EDIT:  link added, works here in re-import but please test.
« Last Edit: November 27, 2013, 08:53:02 PM by Jason W »

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9663
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #26 on: December 15, 2013, 08:19:00 PM »
libreoffice-gnome from debian-backports, version 4.1.2.3, works well, no crash on Tools > Options, though the menu icons are not there we can troubleshoot that.  This backport will supersede the custom package.
« Last Edit: December 15, 2013, 08:46:27 PM by Jason W »

Offline Onyarian

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 336
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #27 on: April 06, 2014, 02:47:49 PM »
Hi Jason,

I importsce the libreoffice4.1-es-langpack and the libreoffice4.1-es-langpack.sce is empty.
I see in the repo: http://repo.tinycorelinux.net/5.x/x86/import/ that the name files are libreoffice-es-langpack.tar.gz, libreoffice-es-langpack.tar.gz.list and libreoffice-es-langpack.tar.gz.md5.txt and not libreoffice4.1-es-langpack.tar.gz, etc. like the other languages.
Is this the reason? because if I importsce the italian version all goes OK!

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9663
Re: libreoffice-gnome.sce has no icons
« Reply #28 on: April 06, 2014, 03:09:33 PM »
Yep, that misnamed file was surely it.  I hopefully fixed it.