WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing  (Read 40530 times)

Offline coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3020
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #75 on: July 13, 2013, 04:49:45 AM »
The two leaf's   ;D


Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10962
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #76 on: July 13, 2013, 06:26:14 AM »
Looks like things are starting to work  :)

cups and hplip uploaded - what a monumental pain to get working  >:(

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10962
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #77 on: July 13, 2013, 07:03:57 AM »
The ati driver is still pending for Xorg-7.7

xf86-video-ati uploaded - let us know if it works

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4254
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #78 on: July 13, 2013, 09:38:44 AM »
Chromium-browser.tcz.
Posting from chromium-browser.  All deps are already in the repo.

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10962
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #79 on: July 13, 2013, 09:43:22 AM »
Thanks - copied across

Offline nick65go

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 231
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #80 on: July 13, 2013, 02:20:55 PM »
The ati driver is still pending for Xorg-7.7

xf86-video-ati uploaded - let us know if it works

Hi, it works for me. I have an ATI X1400 mobile chip, first sign is that my resolution is high and fonts are small in opera9,
I have to load graphics-3.8.10-tinycore;  without it is no way, even if onboot.lst has Xorg-7.7-3d.tcz
Also I manualy loaded the missing depencency (I saw errors in /var/log/Xorg.0.log) like libffi.tcz and llvm-lib.tcz
Many thanks!

EDIT: it works even without libffi.tcz and llvm-lib.tcz loaded, it seems to be just checked for software rastelization
(EE) AIGLX error: dlopen of /usr/local/lib/dri/swrast_dri.so failed (libffi.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory)
(EE) GLX: could not load software renderer

EDIT2: it works, but maybe I need the firmware also (from tc4) because in dmesg I saw:
[drm] Loading R500 Microcode
radeon_cp: Failed to load firmware "radeon/R520_cp.bin"
[drm:r100_cp_init] *ERROR* Failed to load firmware!
radeon 0000:01:00.0: failed initializing CP (-2).
radeon 0000:01:00.0: Disabling GPU acceleration
« Last Edit: July 13, 2013, 02:51:36 PM by nick65go »

Offline nick65go

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 231
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #81 on: July 13, 2013, 03:12:22 PM »
some extensions have old not updated dependencies, like xf86-video-modesetting.tcz and xf86-video-intel.tcz,
my app browser says they depend on graphics-3.0.21-tinycore.tcz  ;)

Offline LinuxUser01

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 111
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #82 on: July 13, 2013, 03:59:11 PM »
The ati driver is still pending for Xorg-7.7

xf86-video-ati uploaded - let us know if it works

After installing the xf86-video-ati.tcz drivers i did not see the ATI firmware get loaded. Usually the screen's resolution changes to 1900x1200 rather sitting at the lower resolution. Not sure if i needed to install the Xorg-7.7 first for that to work since i can't remember what i did before on previous versions of TC for it to work. I than installed Xorg-7.7 and tried getting back into the desktop, but the resolution is still vesa and not any higher. Either i did something wrong with the installation or the drivers aren't working.

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10962
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #83 on: July 13, 2013, 08:31:02 PM »
some extensions have old not updated dependencies, like xf86-video-modesetting.tcz and xf86-video-intel.tcz,
my app browser says they depend on graphics-3.0.21-tinycore.tcz

That's because the apps browser defaults to the latest stable version of tc, but the deps are correct:

http://www.tinycorelinux.net/5.x/x86/tcz/xf86-video-modesetting.tcz.dep
Code: [Select]
graphics-KERNEL.tcz
http://www.tinycorelinux.net/5.x/x86/tcz/xf86-video-intel.tcz.dep
Code: [Select]
graphics-KERNEL.tcz

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10962
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #84 on: July 13, 2013, 08:45:51 PM »
After installing the xf86-video-ati.tcz drivers i did not see the ATI firmware get loaded.
Could you try this and report back if it works:

http://www.tinycorelinux.net/4.x/x86/tcz/firmware-radeon.tcz

Quote
Either i did something wrong with the installation or the drivers aren't working.
You can check in /var/log/Xorg.0.log for details of which drivers get loaded.

Offline coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3020
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #85 on: July 13, 2013, 09:29:46 PM »
updated firmware-radeon.tcz has already been submitted


Offline LinuxUser01

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 111
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #86 on: July 13, 2013, 09:34:25 PM »
After installing the xf86-video-ati.tcz drivers i did not see the ATI firmware get loaded.
Could you try this and report back if it works:

http://www.tinycorelinux.net/4.x/x86/tcz/firmware-radeon.tcz

Quote
Either i did something wrong with the installation or the drivers aren't working.
You can check in /var/log/Xorg.0.log for details of which drivers get loaded.

I have downloaded the firmware you have posted and have placed it into the cde optional folder, but i am unable to install or load it. I have tried typing tce-load -i firmware-radeon.tcz and getting firmware-radeon not found. Not sure if i want to go any further if this firmware is not loading with the installation of the Xorg-7.7 and xf86-video-ati since i haven't saved the configuration everytime i installed them. I will post the /var/log/Xorg.0.log in shortly.

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4254
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #87 on: July 13, 2013, 09:39:34 PM »
The cde directory is only for CDs.  The directory should be tce.

Offline LinuxUser01

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 111
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #88 on: July 13, 2013, 10:07:06 PM »
The cde directory is only for CDs.  The directory should be tce.

Well, both windows installer program has placed a cde folder in my USB instead of the tce folder. I have changed the folder from cde to tce and still haven't noticed any changes. I will keep trying with this TC5.0Alpha3 and post back results, thanks for your help so far.
« Last Edit: July 14, 2013, 09:28:19 PM by LinuxUser01 »

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10962
Re: Tiny Core 5.0 Alpha 3 Testing
« Reply #89 on: July 13, 2013, 10:12:08 PM »
You can also specify the full path to load an extension locally, for example:
Code: [Select]
$ tce-load -i /mnt/sda1/tmp/firmware-radeon.tcz
Note that any deps need to be in the same folder if this method is used.