WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: Freecad  (Read 3824 times)

Offline giac_fab

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 24
Freecad
« on: June 22, 2012, 02:25:18 PM »
Hi I don't see any cad application on repository .... 
What do you think about freecad ???

Offline makoto

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 26
Re: Freecad
« Reply #1 on: November 09, 2012, 07:15:50 AM »
I think freecad is a good choice for cad. However, I think it is hard to compile. I failed a few times and I haven't make it.

Offline Jason W

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9680
Re: Freecad
« Reply #2 on: November 09, 2012, 12:04:23 PM »
Freecad seems ot have a lot of dependencies, not sure how simple it would be to make it in scm format.

Offline makoto

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 26
Re: Freecad
« Reply #3 on: January 06, 2013, 06:37:09 AM »
I have succeeded in compiling it. It can run but not so satisfying. Also, it has a lot of dependencies which have to build by myself.

Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7667
Re: Freecad
« Reply #4 on: January 06, 2013, 06:47:00 AM »
Hi awabimakoto
Maybe you could offer a few details about why it was not satisfying?

Offline makoto

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 26
Re: Freecad
« Reply #5 on: January 06, 2013, 10:01:17 PM »
Maybe I just cannot get used to it. I used AutoCAD at one time and I like it's style. In FreeCAD I cannot find a way to draw by inputting commands. Besides, I didn't prepare all the dependencies, and FreeCAD do start but fail to use all its functions. Just personal opinion. I don't major in engineering so compiling it is just a try.
Here is the dependencies that cannot be found in tinycore repo:
xerces-c++ (from apache)
opencascade (community edition is free)
coin3d and soqt
the dependencies above and some essential dependencies in repo can make FreeCAD compiled and run. I haven't got other stuffs that ensure it's full functions.
Sorry for my bad English.

Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7667
Re: Freecad
« Reply #6 on: January 07, 2013, 09:05:33 AM »
Hi awabimakoto
According to this:
http://sourceforge.net/apps/mediawiki/free-cad/index.php?title=Draft_Line
there is a console for entering commands. Read the paragraph titled  Scripting.

Offline makoto

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 26
Re: Freecad
« Reply #7 on: January 08, 2013, 01:20:41 AM »
Thanks! I think I will practice using FreeCAD this winter vacation. :D
« Last Edit: January 08, 2013, 08:34:26 AM by awabimakoto »

Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7667
Re: Freecad
« Reply #8 on: January 08, 2013, 07:19:23 AM »
Hi awabimakoto
You are welcome, glad I could help.