WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: wbar doesn't move when desktop resolution changes  (Read 1496 times)

Offline andyj

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 754
wbar doesn't move when desktop resolution changes
« on: December 13, 2012, 06:09:27 AM »
If I'm running TC in a VM, wbar starts at the bottom middle as expected, but when I resize the VM window the desktop resolution changes but the bar doesn't follow the bottom middle and stays where it started. I didn't see a way to change this behavior in any of the wbar scripts or config files. wbar version is 2.3.0. Maybe an enhancement for wbar to monitor screen size changes and reposition itself is needed?

Andy

Offline bmarkus

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7016
    • My Community Forum
Re: wbar doesn't move when desktop resolution changes
« Reply #1 on: December 13, 2012, 06:14:53 AM »
What happens if you exit to prompt and restart desktop?
Béla
Ham Radio callsign: HA5DI

"Amateur Radio: The First Technology-Based Social Network."

Offline curaga

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10049
Re: wbar doesn't move when desktop resolution changes
« Reply #2 on: December 13, 2012, 06:50:24 AM »
That (resizing the screen live) almost never happens in normal setups, only on vmware/virtualbox, so any such default would be pure overhead for most users.

If hidden behind an option it would be ok to me.


BTW: try right-clicking wbar after a resize.
The only barriers that can stop you are the ones you create yourself.

Offline andyj

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 754
Re: wbar doesn't move when desktop resolution changes
« Reply #3 on: December 13, 2012, 08:34:13 AM »
Exiting to a prompt and restarting X reverts the display back the initial desktop size specified in xorg.conf (I'm using Xorg 7.6 to use the xf86 vmware driver and vmmouse), so I'm basically starting over. Right clicking on the bar does move it to the bottom, but it is then on a black background and the rollover graphics don't work as expected.  Also, the right click trick is only useful when making the screen larger. If you make it smaller, then it's hidden and you can't right click on it to reposition it. I have it set to top left for now so it's not that I can't use it, I'm just thinking "now that I have my homemade vmware client tools extension working, it sure would be nice if wbar stayed in the bottom middle of the screen".  So, yes, this is a low priority "option for auto reload on resolution change" enhancement request.

Andy


Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6906
Re: wbar doesn't move when desktop resolution changes
« Reply #4 on: December 13, 2012, 08:56:28 AM »
Hi andyj
Try this:
Make your window smaller so wbar disappears.
Right click on the desktop and go to  SystemTools->WbarConf
When the wbar applet pops up, click the  Apply  button.
Is the wbar centered again?

Offline curaga

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10049
Re: wbar doesn't move when desktop resolution changes
« Reply #5 on: December 13, 2012, 10:01:04 AM »
The black bg sounds like the vmware driver does something weird.

Anyway, we're not the upstream of wbar - please post this request there.
The only barriers that can stop you are the ones you create yourself.

Offline andyj

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 754
Re: wbar doesn't move when desktop resolution changes
« Reply #6 on: December 13, 2012, 01:29:33 PM »
The wbarconf -> apply trick works. I posted the repositioning request on the wbar site.

Andy