WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: Tinycore as CLI  (Read 2624 times)

Offline Eneos

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 2
Tinycore as CLI
« on: July 02, 2012, 11:21:59 PM »
Hello.

Just installed Tiny Core in a vbox, and it is so awsome! Small, super fast boot and easy!   :D

I only use CLI, and do not need a dektop environment, however i would like my CLI to be bigger, how do i adjust this?
For now i am using a peppermint/lx-term shh to it, because it has adjustable screen size and history.
Can i use "ab" to get another CLI with history of commands?

Maybe it is noob questions, but i cant figure it out.

Any help or suggestions would be great!  :)

Eneos


Offline tinypoodle

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3857
Re: Tinycore as CLI
« Reply #1 on: July 03, 2012, 12:04:33 AM »

I only use CLI, and do not need a dektop environment, however i would like my CLI to be bigger, how do i adjust this?
For now i am using a peppermint/lx-term shh to it, because it has adjustable screen size and history.

Not sure what exactly you refer to, can you be more specific?

Quote
Can i use "ab" to get another CLI with history of commands?

AFAIK, history is provided for out of the box.
"Software gets slower faster than hardware gets faster." Niklaus Wirth - A Plea for Lean Software (1995)

Offline Eneos

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 2
Re: Tinycore as CLI
« Reply #2 on: July 03, 2012, 03:28:49 AM »
Hello TinyPoodle

Sorry if i am unclear and made a mistake.

I have installed tinycore to a vhd in vbox. Disabled autologin, and no dekstop.
So in vbox i boot tinycore, and can log in as root or tc user, and then i get to the command line interface / terminal. No window manager.
I would like my vbox window to be bigger, ie. get more visible lines.

Sorry, but the history thing is in the python 2.7.3 interpretor.. my bad..  :-[
If i type a command wrong after exec "pyhton", i can't not use the upwards button.. Is that fixable?
It does not work in ssh either.

Offline curaga

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10269
Re: Tinycore as CLI
« Reply #3 on: July 03, 2012, 05:11:38 AM »
Pick a framebuffer resolution, ie vga=791 would give you a 1024x768 window.

For python history, I assume the python build is missing readline.
The only barriers that can stop you are the ones you create yourself.