WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: VMware Tools on TCL? :S  (Read 5799 times)

Offline PapaGigas

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 4
VMware Tools on TCL? :S
« on: May 25, 2012, 01:09:32 AM »
I've installed TCL on VMware player, but I wasn't able to install VMware Tools on it... can anyone explain me the procedures on how to do it? tks in advanced... ;)

Offline beerstein

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 523
Re: VMware Tools on TCL? :S
« Reply #1 on: May 25, 2012, 03:13:12 AM »
Hi:
What are these Tools good for?
Which TCL version are you using?
Is there a reason that you use VM instead of Oracle's VIrtual Box?
t(w)o be(ers) or not t(w)o be(ers) that is the question

Offline PapaGigas

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 4
Re: VMware Tools on TCL? :S
« Reply #2 on: May 25, 2012, 03:25:39 AM »
What are these Tools good for?
Which TCL version are you using?
Is there a reason that you use VM instead of Oracle's VIrtual Box?

 - Shared folders; Mouse&Keyboard Integration; etc...

 - Current (4.5.3)

 - I use both... but I was trying VMware first... for no special reason!


PS - Do you know how to install VirtualBox Guest Additions on TCL? ::)
« Last Edit: May 25, 2012, 05:02:06 AM by PapaGigas »

Offline gutmensch

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 606
  • I can make it disappear, have no fear!
    • remembrance blog
Re: VMware Tools on TCL? :S
« Reply #3 on: May 25, 2012, 05:41:50 AM »
It's probably possible but not very straightforward...

1. You need the Xorg-7.6.tcz for visual aspects (mouse and video integration)
2. When you click in VMWare Workstation "Install VMWare Tools" he will map the Linux tools iso (from your VMware installation) as a cdrom drive in the virtual machine. And then you will have to mount the drive yourself
Code: [Select]
$ sudo mkdir /mnt/temp
$ sudo mount /dev/sr0 /mnt/temp
3. Copy the installer to some place on a hard drive (because it is not small ;), e.g.
Code: [Select]
$ sudo mkdir /mnt/sda1/temp/
$ sudo cp /mnt/temp/*.tar.gz /mnt/sda1/temp/
$ sudo umount /mnt/temp
4. Install extensions to build the tools. From what I remember, you will at least need
Code: [Select]
$ tce-load -wi compiletc perl5 linux-headers-$(uname -r) findutils
5. Put a marker to find the files the installer is creating anywhere, extract installer and run it
Code: [Select]
$ cd /mnt/sda1/temp/ && chown tc *.tar.gz
$ tar xzf *.tar.gz
$ cd vmware-tools-distrib
$ touch /tmp/beforeinstall
$ sudo ./vmware-install.pl
6. ...this is the moment where the real problems begin and you might encounter dependency or other problems... :)
(if however the installer ran correctly, then find the new installed files and pack them)
Code: [Select]
$ sudo find / -newer /tmp/beforeinstall -not -type d \( -wholename "/usr/*" -o -wholename "/var/*" -o -wholename "/etc/*" -o -wholename "/lib/*" \) > /tmp/list
$ tar -T /tmp/list -czvf /tmp/tools_install.tar.gz

out of this archive you can create your own extension mentioned in the wiki. The VirtualBox additions for the Open Source Edition are already available as extensions...
If I seem unduly clear to you, you must have misunderstood what I said. (Alan Greenspan)

Offline PapaGigas

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 4
Re: VMware Tools on TCL? :S
« Reply #4 on: May 25, 2012, 06:07:58 AM »
The VirtualBox additions for the Open Source Edition are already available as extensions...

Tks a lot... I'll test it ASAP! ;0)

[ EDIT ]

I've installed "Xorg-7.6.tcz" and "virtualbox-ose-additions.tcz"... but it isn't working... what am I missing or doing wrong? :-[

PS - I've copied "xorg.conf.example" to "/etc/X11/xorg.conf"... changed the keyboard layout to "pt"... and added it to "/opt/.filetool.lst"... and the keyboard it's working... but if I try to change the screen resolution... X doesn't start! :'(
« Last Edit: May 25, 2012, 08:45:34 AM by PapaGigas »

Offline beerstein

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 523
Re: VMware Tools on TCL? :S
« Reply #5 on: May 26, 2012, 05:10:29 AM »
Hi: I have Virtual Box running in Ubuntu 11.04. TinyCore 4.5.2 and CorePlus 3.5.2 are running as
VB machines. Everything works fine - such as networking (with the host and the net)
I still do not know how to access an USB stick on the host? And how to transfer files from a host folder
to /home/tc/ at the TCL machine. Virtual Box is stable - a few days a new version 4.1.16... came out.
Any ideas?
t(w)o be(ers) or not t(w)o be(ers) that is the question

Offline PapaGigas

  • WikiUser
  • *
  • Posts: 4
Re: VMware Tools on TCL? :S
« Reply #6 on: May 26, 2012, 05:33:16 PM »
Any ideas?

You'll need the VirtualBox Additions to work... which is exactly my problem at the moment! :-[