WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: Mntool  (Read 2272 times)

hypersonic

  • Guest
Mntool
« on: October 06, 2011, 02:49:00 PM »
Can I use mnttool to mount partition from command line? Such "mnttool /dev/sda1"? Thanks.

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4254
Re: Mntool
« Reply #1 on: October 06, 2011, 02:53:29 PM »
Just "mount /mnt/sda1"

hypersonic

  • Guest
Re: Mntool
« Reply #2 on: October 06, 2011, 03:11:22 PM »
Thanks! I don't like to use mouse or touchpad, so this is very much easier.

Online Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7673
Re: Mntool
« Reply #3 on: October 06, 2011, 03:13:16 PM »
Hi hypersonic
If you are doing this as a regular user you may have to use  sudo  like this:
sudo mount /mnt/sda1

Offline vinnie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1104
  • HandMace informatic works
Re: Mntool
« Reply #4 on: October 06, 2011, 04:27:35 PM »
to mount partition enough for me to be the user  ???
« Last Edit: October 06, 2011, 05:17:00 PM by vinnie »

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4254
Re: Mntool
« Reply #5 on: October 06, 2011, 04:29:21 PM »
You may want to get and read a good beginners Linux book.
We do not teach Linux here.

Online Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7673
Re: Mntool
« Reply #6 on: October 06, 2011, 04:53:24 PM »
Thanks gerald_clark, I may just do that.

Offline vinnie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1104
  • HandMace informatic works
Re: Mntool
« Reply #7 on: October 06, 2011, 05:15:35 PM »
Gerald, you mean to me?  ???

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4254
Re: Mntool
« Reply #8 on: October 06, 2011, 05:20:46 PM »
No, Vinnie.
I meant that for hypersonic.
He apparently has little Linux experience, and would do well to buy a good book.

hypersonic

  • Guest
Re: Mntool
« Reply #9 on: October 06, 2011, 05:24:27 PM »
Wow... don't get me wrong, I don't want to disturb with basic questions. sorry

hypersonic

  • Guest
Re: Mntool
« Reply #10 on: October 06, 2011, 05:31:07 PM »
Looks like I don't know anything about Linux, but it's not totally true (unless the basic). I just was mounting the partition with mount /dev/sda1 /mnt/sda1, but that way is more simple.

hypersonic

  • Guest
Re: Mntool
« Reply #11 on: October 06, 2011, 05:35:40 PM »
And think... if I was REALLY REALLY newbie, i would be using Windows, or maybe Ubuntu. But not. After all, thanks for best distro I've ever used

Offline vinnie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1104
  • HandMace informatic works
Re: Mntool
« Reply #12 on: October 06, 2011, 05:38:16 PM »
ok, sorry gerald, I thought I had said something wrong  ;)