WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: minitube 1.5  (Read 7592 times)

Offline cast-fish

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 931
  • hi there
Re: minitube 1.5
« Reply #15 on: August 10, 2011, 07:08:32 PM »
Hello
many many thanks indeed for the Xvesa minitube fix.

It works perfectly by just installing minitube.tcz and then............ phonon-backend-mplayer.

Xorg DOES work on my machine well for certain things like watching mplayer movies....but in general usage it is sluggish at windows painting and stuff.

V


Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2662
Re: minitube 1.5
« Reply #16 on: August 11, 2011, 01:13:30 AM »
i see no problem with a clean base test, check terminal messages ?
I have two systems running (correction three now) and all indicate the same issue.   brb with the huge list of terminal errors!!  
« Last Edit: August 11, 2011, 09:37:42 AM by coreplayer2 »

Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2662
Re: minitube 1.5
« Reply #17 on: August 11, 2011, 09:04:03 AM »
Ok now with a third install and still same "Cannot get video info"  and this from the terminal
Code: [Select]
tc@box:~$ minitube
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/VideoWidget.cpp 70 Phonon-MPlayer setAspectRatio Aspect ratio: 0
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/MediaController.cpp 355 Phonon-MPlayer subtitleAdded
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/MediaController.cpp 394 Phonon-MPlayer subtitleChanged New current subtitle: "None"
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 180 Phonon-MPlayer objectDescriptionIndexes
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 212 Phonon-MPlayer objectDescriptionProperties
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 180 Phonon-MPlayer objectDescriptionIndexes
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 212 Phonon-MPlayer objectDescriptionProperties
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 256 Phonon-MPlayer startConnectionChange
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 258 Phonon-MPlayer startConnectionChange Node: Phonon::MPlayer::AudioOutput
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 258 Phonon-MPlayer startConnectionChange Node: Phonon::MPlayer::MediaObject
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 268 Phonon-MPlayer connectNodes Phonon::MPlayer::MediaObject Phonon::MPlayer::AudioOutput
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 329 Phonon-MPlayer endConnectionChange
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 331 Phonon-MPlayer endConnectionChange Node: Phonon::MPlayer::AudioOutput
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 331 Phonon-MPlayer endConnectionChange Node: Phonon::MPlayer::MediaObject
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 256 Phonon-MPlayer startConnectionChange
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 258 Phonon-MPlayer startConnectionChange Node: Phonon::MPlayer::VideoWidget
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 258 Phonon-MPlayer startConnectionChange Node: Phonon::MPlayer::MediaObject
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 268 Phonon-MPlayer connectNodes Phonon::MPlayer::MediaObject Phonon::MPlayer::VideoWidget
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 329 Phonon-MPlayer endConnectionChange
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 331 Phonon-MPlayer endConnectionChange Node: Phonon::MPlayer::VideoWidget
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/Backend.cpp 331 Phonon-MPlayer endConnectionChange Node: Phonon::MPlayer::MediaObject
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-mplayer-git20110809/mplayer/SinkNode.cpp 63 Phonon-MPlayer sendMPlayerCommand MPlayer process not running
Xlib:  extension "SYNC" missing on display ":0.0".

then followed by
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-                                                                                       onon::MPlayer::VideoWidget
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-                                                                                       rocess not running
Xlib:  extension "SYNC" missing on display ":0.0".
GET "http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos?max-results=10&start-index=1&q=33
QAbstractItemModel::endInsertRows:  Invalid index ( 1 , 0 ) in model ListModel(0
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=WK2LpUoqX6A&el=embedded&ps=d
GET "http://i.ytimg.com/vi/WK2LpUoqX6A/0.jpg"
GET "http://i.ytimg.com/vi/qn_bjx-JaOQ/0.jpg"
GET "http://i.ytimg.com/vi/56OBImptK40/0.jpg"
GET "http://i.ytimg.com/vi/iStZyJO8bZI/0.jpg"
GET "http://i.ytimg.com/vi/uNHGFOPZm44/0.jpg"
GET "http://i.ytimg.com/vi/Yo1t33CcklA/0.jpg"
GET "http://i.ytimg.com/vi/w3VZG_YPMkE/0.jpg"
GET "http://i.ytimg.com/vi/5Q9Gou6d9Uo/0.jpg"
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=WK2LpUoqX6A&el=vevo&ps=defau
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=WK2LpUoqX6A&el=detailpage&ps
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=WK2LpUoqX6A&ps=default&eurl=
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=qn_bjx-JaOQ&el=embedded&ps=d
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=qn_bjx-JaOQ&el=vevo&ps=defau
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=qn_bjx-JaOQ&el=detailpage&ps
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=qn_bjx-JaOQ&ps=default&eurl=
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=56OBImptK40&el=embedded&ps=d
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=56OBImptK40&el=vevo&ps=defau
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=56OBImptK40&el=detailpage&ps
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=56OBImptK40&ps=default&eurl=
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=iStZyJO8bZI&el=embedded&ps=d
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=iStZyJO8bZI&el=vevo&ps=defau
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=iStZyJO8bZI&el=detailpage&ps
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=iStZyJO8bZI&ps=default&eurl=
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=uNHGFOPZm44&el=embedded&ps=d
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=uNHGFOPZm44&el=vevo&ps=defau
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=uNHGFOPZm44&el=detailpage&ps
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=uNHGFOPZm44&ps=default&eurl=
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=Yo1t33CcklA&el=embedded&ps=d
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=Yo1t33CcklA&el=vevo&ps=defau
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=Yo1t33CcklA&el=detailpage&ps
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=Yo1t33CcklA&ps=default&eurl=
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=w3VZG_YPMkE&el=embedded&ps=d
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=w3VZG_YPMkE&el=vevo&ps=defau
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=w3VZG_YPMkE&el=detailpage&ps
GET "http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=w3VZG_YPMkE&ps=default&eurl=
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-
QP_LOGGER /mnt/hda1/tc-ext-tools/phonon-backend-mplayer/src/temp/phonon-backend-                                                                                       Phonon::MPlayer::MediaObject
« Last Edit: August 11, 2011, 09:36:42 AM by coreplayer2 »

Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2662
Re: minitube 1.5
« Reply #18 on: August 11, 2011, 10:02:08 AM »
OMG this extension is driving me crazy!!

Honestly I don't know what this extension needs

installed minitube, phonon-backend-mplayer, oss

Yet still get these errors
Code: [Select]
tc@box:~$ minitube
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect  Phonon::MediaObject ( no objectName ) to  Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect  Phonon::MediaObject ( no objectName ) to  VideoWidget ( no objectName ).
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
Xlib:  extension "SYNC" missing on display ":0.0".


« Last Edit: August 11, 2011, 10:24:38 AM by coreplayer2 »

Offline Arslan S.

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 825
Re: minitube 1.5
« Reply #19 on: August 11, 2011, 01:32:00 PM »
in the first part there is no error message, but the second one shows that phonon backend mplayer can not be loaded
to make sure there is no missing dep please report the results of following code
Code: [Select]
ldd /usr/local/lib/kde4/plugins/phonon_backend/phonon_mplayer.so
in case of missing deps you need to update deps from appsaudit and then run tce-update

Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2662
Re: minitube 1.5
« Reply #20 on: August 11, 2011, 01:41:16 PM »
Well, in the first part there is this "sendMPlayerCommand MPlayer process not running "   looks like an error to me?

Anyhow, three more base installs and trials later I finally managed to get minitube running....  Unfortunately it didn't last long :(

As soon as I installed Flash10 for firefox the appearance of everything working was short lived because after a reboot all  sound was completely broken and had to reinstall all over again..


Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2662
Re: minitube 1.5
« Reply #21 on: August 11, 2011, 01:54:09 PM »
Honestly I think there is more than a dependency thing going on here, It has been my observation that there are too many conflicts with other dependencies which are at the root of these errors...

favorite programs which at this time cannot be ruled out of having a tendency to cause conflict are VLC,  xine-vesa, flash and deadbeef.

Quote
in case of missing deps you need to update deps from appsaudit and then run tce-update
did that (am now running tc3.8 ) and running update or find missing dependencies produces no results.  

« Last Edit: August 11, 2011, 02:10:23 PM by coreplayer2 »

Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2662
Re: minitube 1.5
« Reply #22 on: August 11, 2011, 02:50:52 PM »
ok just to be sure
Code: [Select]
tc@box:~$ ldd /usr/local/lib/kde4/plugins/phonon_backend/phonon_mplayer.so
        linux-gate.so.1 =>  (0xb7791000)
        libphonon.so.4 => /usr/local/lib/libphonon.so.4 (0xb76d5000)
        libQtCore.so.4 => /usr/local/lib/libQtCore.so.4 (0xb73bb000)
        libQtGui.so.4 => /usr/local/lib/libQtGui.so.4 (0xb6915000)
        libstdc++.so.6 => /usr/lib/libstdc++.so.6 (0xb6851000)
        libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0xb682a000)
        libgcc_s.so.1 => /usr/lib/libgcc_s.so.1 (0xb6813000)
        libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0xb66d0000)
        libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0xb66b8000)
        libQtDBus.so.4 => /usr/local/lib/libQtDBus.so.4 (0xb663c000)
        libz.so.1 => /usr/lib/libz.so.1 (0xb662a000)
        libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0xb6626000)
        libgthread-2.0.so.0 => /usr/local/lib/libgthread-2.0.so.0 (0xb6622000)
        librt.so.1 => /lib/librt.so.1 (0xb6619000)
        libglib-2.0.so.0 => /usr/local/lib/libglib-2.0.so.0 (0xb651c000)
        libpng12.so.0 => /usr/lib/libpng12.so.0 (0xb64fe000)
        libfreetype.so.6 => /usr/lib/libfreetype.so.6 (0xb6499000)
        libSM.so.6 => /usr/lib/libSM.so.6 (0xb6492000)
        libICE.so.6 => /usr/lib/libICE.so.6 (0xb647e000)
        libXrender.so.1 => /usr/lib/libXrender.so.1 (0xb6476000)
        libfontconfig.so.1 => /usr/local/lib/libfontconfig.so.1 (0xb6447000)
        libXext.so.6 => /usr/lib/libXext.so.6 (0xb643a000)
        libX11.so.6 => /usr/local/lib/libX11.so.6 (0xb631f000)
        /lib/ld-linux.so.2 (0xb7792000)
        libQtXml.so.4 => /usr/local/lib/libQtXml.so.4 (0xb62dc000)
        libuuid.so.1 => /lib/libuuid.so.1 (0xb62d8000)
        libexpat.so.1 => /usr/local/lib/libexpat.so.1 (0xb62b7000)
        libxcb.so.1 => /usr/local/lib/libxcb.so.1 (0xb62a2000)
        libXau.so.6 => /usr/lib/libXau.so.6 (0xb629f000)
        libXdmcp.so.6 => /usr/lib/libXdmcp.so.6 (0xb629a000)
tc@box:~$

Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2662
Re: minitube 1.5
« Reply #23 on: August 11, 2011, 03:03:34 PM »
Still I have no sound :(

I install oss, ossxmix, and oss_alsa  and all is well.  Then install flash and all is great with  browser and minitube.  Until a reboot, then we have no sound at all :(

Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2662
Re: minitube 1.5
« Reply #24 on: August 11, 2011, 04:02:22 PM »
I can't believe this!!  For some compatibility reason I had installed oss_alsa (can't remember for which program this was for) however after removal of oss_alsa  minitube, firefox and flash all appear to function harmoniously with sound :)




A fresh install tc 3.8 with these extensions set to OnBoot

ossxmix
flash10
firefox
minitube 1.5
phonon-backend-mplayer


Thanks for fixing minitube and it's dependencies (still don't know why there is so much conflict with other deps..)


now to fix deadbeef & xine-xvesa...  Also vlc which really messes with the apple cart!
« Last Edit: August 11, 2011, 05:26:29 PM by coreplayer2 »

Offline cast-fish

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 931
  • hi there
Re: minitube 1.5
« Reply #25 on: August 11, 2011, 06:37:52 PM »
yes

i guesse different sound cards behave different

i have a USB sondcard here.

I have a fresh tcl 3.9

onboot apps

oss
oss_alsa
minitube
phonon mplayer back end

it seems to work fine.

I also managed to understand how to use xzine Xvesa movie player. Which plays
movies perfect out of the box here. To open and video stream off the web took
a little thinking with xzine. It's certainly not obvious

V

Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2662
Re: minitube 1.5
« Reply #26 on: August 11, 2011, 07:49:54 PM »
Interesting..

I found that runniing ossxmix alone will also load oss.tcz  &  oss-modules-2.6.33.3-tinycore.tcz  as they are dependencies  of ossxmix.tcz   Which are all that it seems to require (for me)  
Plus it's nice to have the mixer available for easy sound adjustment :)

Besides oss_alsa is for running alsa apps on oss drivers right?  making this extension unnecessary as minitube + mplayer runs on either alsa or oss (oss being the preferred),  For two of my systems installing oss_alsa  would break the sound for firefox + flash  so it was removed pronto. ymmv  though



It's good to see minitube working finally :)
« Last Edit: August 11, 2011, 07:57:24 PM by coreplayer2 »

Offline cast-fish

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 931
  • hi there
Re: minitube 1.5
« Reply #27 on: August 11, 2011, 11:23:32 PM »
ye coreplayer

uh...i use OSS_ALSA extension here because it's the only way for
me to get a global volume control for my USB soundcard. There is no
other way only using sliders in "youtube" and stuff but sometimes an
app does not give me a volume slider  (mpg123)

Currently i am trying to work out how to use things like Pulseaudio
so that many APPS can see my soundcard all at the same time. Currently
OSS and my USB soudcard only seems to talk to 1 app at a time.

I never succedded in getting Alsa working with my USB soundcard.

AS for minitube it's works fine here...yes. It is a good app really and worth
having.

I especially like Xzine movie player now....since i worked out how to get it
to open Internet video streams. It works right out of the box.



Vince.

Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2662
Re: minitube 1.5
« Reply #28 on: August 12, 2011, 12:59:11 AM »
looks like we all have specific hardware compatibility issue to deal with, sorry...


I'm just so grateful for minitube and to all those who put in the effort to make it happen, because I tell you it brings life to my machines YAY!!  I could have done without going through the removal of old incompatible dependencies though..   Now that the mess is all cleaned up even my oldest pc (which oss doesn't support) runs alsa and the new minitube like a champ :)

Thanks Guys
« Last Edit: August 12, 2011, 02:25:40 AM by coreplayer2 »

Online coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2662
Re: minitube 1.5
« Reply #29 on: August 12, 2011, 03:18:22 PM »
Currently i am trying to work out how to use things like Pulseaudio
so that many APPS can see my soundcard all at the same time. Currently
OSS and my USB soudcard only seems to talk to 1 app at a time.

using a  tc3.8.1 VM  with oss on a Windows host  I can open multiple media apps and all play sound simultaneously


Am assuming you must have a hardware or conflicting extensions issue..
;)
« Last Edit: August 12, 2011, 03:21:37 PM by coreplayer2 »