Tiny Core Linux

Tiny Core Base => TCB Q&A Forum => Topic started by: kagashe on January 02, 2009, 10:12:40 PM

Title: [SOLVED} No BIOS and Grub screen on second monitor.
Post by: kagashe on January 02, 2009, 10:12:40 PM
Till now I was not at home and using TC on other people's machine.

Yesterday I tried TC for the first time on my machine and facing this problem.

This machine is actually a Laptop on which its own Display (it is broken) and cdrom drive does not work. I have connected an old monitor and use it as a Desktop.

I copied the contents of latest TC iso and edited grub to include these lines:
Quote
title      tinycore
root      (hd0,3)
kernel       /boot/bzImage quiet vga=791
initrd       /boot/tinycore.gz
I could boot TC with default resolution and everything was fine.

When I am starting the machine today I can't see anything on the secondary monitor till the GDM of default Ubuntu installation arrives. Actually the monitor does not receive any signal and remains in standby.

It is not possible to select TC on grub screen since I don't see anything. I also tried by making TC as default in the grub but the monitor remains on standby. Then I had to do hard restart and blindly select Ubuntu on grub screen. Then I made Ubuntu as default once again.

Is it possible that after first run of TC some changes were automatically made to BIOS settings so that secondary monitor is not getting any signal now?

If yes, how to reverse such changes?

kagashe
Title: Re: No BIOS and Grub screen on second monitor.
Post by: ^thehatsrule^ on January 02, 2009, 11:12:48 PM
I think that's a bit doubtful...  you could always manually check your (video) bios though, if you can.

The default xvesa in the base probably cannot invoke secondary monitor settings (could try xorg)
Title: Re: No BIOS and Grub screen on second monitor.
Post by: kagashe on January 02, 2009, 11:22:36 PM
I googled for a solution through Ubuntu and did the following:
Edited /etc/usplash.conf
Then run the following command:
Quote
$ sudo dpkg-reconfigure -phigh uspalsh
Now I can see the BIOS and grub screen. I don't know what caused it though.

The secondary monitor is working on default xvesa.

kagashe