Tiny Core Linux

Tiny Core Base => CorePlus => Topic started by: ulfr on September 07, 2017, 08:32:19 PM

Title: no sound with 8.1 coreplus
Post by: ulfr on September 07, 2017, 08:32:19 PM

   hi tinycore team and everyone
   thanks for creating this masterpiece   
   its the best designed distro there is

   i am trying to set up 8.1 coreplus on a dell laptop   
   but i cant get the sound to work
   i tried alsa config but it doesn't work 
   6.4.1 coreplus works fine

   any ideas

   thanks again

   ulfr
 
 
 

 

 
Title: Re: no sound with 8.1 coreplus
Post by: Juanito on September 08, 2017, 12:10:08 AM
What sound hardware do you have? What error message do you get?
Title: Re: no sound with 8.1 coreplus
Post by: ulfr on September 08, 2017, 05:46:36 AM

   the system says
   Cirrus Logic High Definition Audio

   i dont know how to find the error logs
   i guess try to run vlc2 from the aterm

   will do that 

   thanks again

   ulfr
Title: Re: no sound with 8.1 coreplus
Post by: ulfr on September 08, 2017, 06:15:57 AM

    when i run vlc in a xterm it says

    pulse audio output error: PulseAudio server connection failure: connection refused

    thanks for the help
   
    ulfr
Title: Re: no sound with 8.1 coreplus
Post by: Juanito on September 09, 2017, 01:55:34 AM
Are you trying to use alsa or pulseaudio?

If alsa, then you will probably need to adjust the vlc audio properties to use alsa.

If pulseaudio, did you start the dbus daemon?
Title: Re: no sound with 8.1 coreplus
Post by: ulfr on September 09, 2017, 08:53:52 AM

     i will try that 
     
     thanks for all the the help 

    and a great distro 

    ulfr