WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Poll

bootcodes

1
0 (0%)
2
0 (0%)

Total Members Voted: 0

Author Topic: bootcodes  (Read 3447 times)

Offline vinceASPECT

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 749
bootcodes
« on: May 25, 2011, 02:44:27 AM »
Hello

how do i put a bootcode into the config files at desktop level to that it executes
when TV is booting.

tinycore waitusb-10   (is the bootcode)

how do i edit my config files to contain the above bootcode so that the bootcode
does not need to be typed in each time TC boots up.

thanks

VInce.

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14623
Re: bootcodes
« Reply #1 on: May 25, 2011, 02:50:29 AM »
The bootcode is waitusb=10

You can use the text editor included with tc, which is named "editor".

Open a terminal window, start it with "sudo editor &" and navigate to your boot loader config file to edit it.

Which boot loader are you using?

Offline vinceASPECT

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 749
Re: bootcodes
« Reply #2 on: May 25, 2011, 03:13:00 AM »
hello,

don't know which bootloader it is.

It is TC version 3.6

Vince.

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14623
Re: bootcodes
« Reply #3 on: May 25, 2011, 03:15:03 AM »
Did you boot from cd, install to hard disk, install to usb stick, or?

When you boot do you see anything like "grub", "syslinux", "isolinux", "extlinux"?

Offline vinceASPECT

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 749
Re: bootcodes
« Reply #4 on: May 25, 2011, 03:15:57 AM »
boot from CD....and the USB pen is saving my operating systems state and applications...

Vince.

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14623
Re: bootcodes
« Reply #5 on: May 25, 2011, 03:24:26 AM »
Hmm - it's a long, long time since I booted from cd.

Apart from remastering a cd, I don't recall that you can alter the boot codes or save additional boot codes to be added on booting from cd.

Have you considered installing tc to your usb stick - it's easy enough to do with the new gui installer in the control panel.

Offline vinceASPECT

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 749
Re: bootcodes
« Reply #6 on: May 25, 2011, 03:30:09 AM »
ok i will install it to the hard drive.

Do i just create a folder on the harddrive called  "tce/"

that's it?

thanks 

Vince.

Offline vinceASPECT

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 749
Re: bootcodes
« Reply #7 on: May 25, 2011, 03:36:41 AM »
i have the GUI for doing a hard drive install.

how do i use the gui.

It asks me which version of TC....i choose  Tinycore and it opens a file dialogue

do i point it to the CD disc?

then do i select FRUGAL install?

thanks

Vince.

Offline Juanito

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14623
Re: bootcodes
« Reply #8 on: May 25, 2011, 03:42:27 AM »
do i point it to the CD disc?
Yes, navigate to /boot and choose tinycore.gz

Quote
then do i select FRUGAL install?
Yes

Offline vinceASPECT

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 749
Re: bootcodes
« Reply #9 on: May 25, 2011, 03:45:20 AM »
ok thanks very much

Vince.

Offline Guy

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1089
Many people see what is. Some people see what can be, and make a difference.