WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: Think I am so close to run opera with flash... but something missing_  (Read 1404 times)

Offline fredand44

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
Hello guys!

I think I am pretty close to get opera 10.10 run with flash, getFlash11.

I manage to install tiny core, and opera 10 and getFlash11, but when I try to enter a site with flash nothing happens, no flash items start like at youtube.

In opera I do not see any flash plugin

Version information
Version
10.10

Build
4742

Platform
Linux

System
i686, 3.0.3-tinycore

Qt library
4.7.4

Java
Java Runtime Environment installed

Browser identification

Opera/9.80 (X11; Linux i686; U; en) Presto/2.2.15 Version/10.10
Paths
Preferences
/home/tc/.opera/operaprefs.ini

Saved session
/home/tc/.opera/sessions/autopera.win

Bookmarks
/home/tc/.opera/bookmarks.adr

Opera directory
/home/tc/.opera/

Cache
/home/tc/.opera/cache/

Help documents
/home/tc/.opera/opcache/

Mail directory
/home/tc/.opera/mail/

Plug-in path
/usr/local/lib/opera/plugins

/usr/local/lib/mozilla/plugins

User CSS directory

/home/tc/.opera/styles/user/

Do you see anything that I might do to get opera to find flash
I think I have follow the instruction film at youtube.

Best regards
Fredrik

Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4188
Hi fredand44
I'm running the same version of Opera with Flash10 and I get the same thing. Go to
Tools->Preferences->Advanced->Downloads and see if it lists   
Quote
application/x-shockwave-flash  swf
Open a terminal and post the result of:
Quote
sudo find / -iname *flash* | grep -Ev '\.h|\.c|\.ko'

    [EDIT]: Added grep to filter output of find command
« Last Edit: May 01, 2012, 09:00:41 AM by Rich »

Offline tinypoodle

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3836
what does pressing F2 and typing opera:plugins give?
"Software gets slower faster than hardware gets faster." Niklaus Wirth - A Plea for Lean Software (1995)

Offline fredand44

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
Hello Guys!

Thanks for the replies!

F2 opera/plugins gave
application/futuresplash   spl
application/x-shockwave-flash   swf
/usr/local/lib/opera/plugins/libflashplayer.so

And the same under Tools->Preferences->Advanced->Downloads

I will also try the find command right away!
Will be back soon



Offline fredand44

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
The find command was a bit tricky to exe, stucked with a english keybaord but swedish layout.

I executed sudo find -iname *flash* and found it in a folder wmx OnDemand.

So If you guys got any more clues please let me know!

Btw The computer got a 500Mhz P3 processor and 1Gb in RAM.
It do respond pretty fast so I do not think this is a hardware issue. Or could my 16Mb video card be the case

Best regards
Fredrik

Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4188
Hi fredand44
I think I know what the problem is. After some intense reading of the Info file for Opera10, the first line states:
Quote
                 WARNING: This extension no longer works with
                 current releases of adobe flash - 08-06-2011.
There is a thread here about it:
http://forum.tinycorelinux.net/index.php/topic,7683.msg57776.html#msg57776
I mention the version of flash you need if you want to run Opera10, otherwise consider going to Opera11.

Offline tinypoodle

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3836
Not guaranteed that flash 11.2 would work with these hardware specs, independent of browser.
"Software gets slower faster than hardware gets faster." Niklaus Wirth - A Plea for Lean Software (1995)

Offline fredand44

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
Thanks alot amigos!

Ok I will try out the combo of Opera 11 and getFlash11 as a last attempt.

But perhaps my old hardware is just to old!

Best reagrds
Fredrik

Offline fredand44

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
Hello guys!

Hope you got some time to give me some advise!

I installed Opera 11, and re run getFlash11
In my Opera 11 I get Description: Shockwave Flash 11.2 r202
/usr/local/lib/opera/plugins/libflashplayer.so
I also set it to be enabled.

But when I enter youtube I still get not to start, just a black screen where the flash-movie is supposed to appear.

Best regards
Fredrik

Offline curaga

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7768
So the plugin is both installed and detected by the browser.

- run ldd on it, to check any missing dependencies
- start opera with the plugin debug option (see the manpage)
The only barriers that can stop you are the ones you create yourself.

Offline fredand44

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
Hello guys!

I manage to install firefox and then it worked!
Unfortunately it seems like my video card is the limit. Films at youtube just get start and stop.

Best regards
Fredrik