WelcomeWelcome | FAQFAQ | DownloadsDownloads | WikiWiki

Author Topic: tcloop empty after update to tc4.4  (Read 515 times)

Offline coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
tcloop empty after update to tc4.4
« on: April 11, 2012, 10:55:01 AM »
Since updating to tc4.4 I have two system with issues, one of these systems fails to show any contents of tcloop via the command-line or fluff, yet the system stats show all extensions are installed.    However no extensions are listed under "filesystems" or "mounts"   Other than conky config file not loading all other application function normally, even firefox.   

The only error I've seen occurred when attempting to write to the temp directory which results with a tmp directory read only message..
iirc this system was either running 4.21 or 4.3 prior to the 4.4 update using grub4dos as the boot loader.

The update to 4.4 seemed to go according to plan including subsequent updates.  copied core.gz and vmlinz to their previous location as specified in the boot config file and updated xprogs etc etc..

So where did I go wrong during this update..?
« Last Edit: April 11, 2012, 11:04:51 AM by coreplayer2 »

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3044
Re: tcloop empty after update to tc4.4
« Reply #1 on: April 11, 2012, 11:03:51 AM »
Show the output of showbootcodes.

Offline coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
Re: tcloop empty after update to tc4.4
« Reply #2 on: April 11, 2012, 11:06:50 AM »
thanks for the quick reply, ok here it is

quiet tce=sda1 home=sda1 opt-sda1

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3044
Re: tcloop empty after update to tc4.4
« Reply #3 on: April 11, 2012, 11:11:26 AM »
If you have the copy2fs.flg file, there will be no extensions in filesystems or mounts

Offline coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
Re: tcloop empty after update to tc4.4
« Reply #4 on: April 11, 2012, 11:19:18 AM »
Ah ha!  ok there is a copy2fs.flg file   which is empty

Offline coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
Re: tcloop empty after update to tc4.4
« Reply #5 on: April 11, 2012, 11:29:11 AM »
So I removed the two selected app's from the "selective copy install",  rebooted then deleted both zero byte copy2fs.flg and copy2fs.lst files, on the next reboot all is back to normal..

So can I go ahead and reinstall my two most used applications into selective copy install now that all apps are loading correctly??

Offline Rich

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4119
Re: tcloop empty after update to tc4.4
« Reply #6 on: April 11, 2012, 11:32:00 AM »
Hi coreplayer2
Yes, using AppsAudit of course.
Quote
quiet tce=sda1 home=sda1 opt-sda1
You meant  opt=sda1

Offline coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
Re: tcloop empty after update to tc4.4
« Reply #7 on: April 11, 2012, 11:42:24 AM »
lol  yes my bad, that was a typo whilst on another pc..   

and have restored my selective copy to fs install options and all is normal thanks guys,  so the questions remains, what caused the flag???   Was i supposed to remove items from the copy2fs list prior to the upgrade??

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3044
Re: tcloop empty after update to tc4.4
« Reply #8 on: April 11, 2012, 11:53:59 AM »
You probably clicked on "Toggle Default Copy Install" under "Install Options" in AppsAudit.

Offline coreplayer2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
Re: tcloop empty after update to tc4.4
« Reply #9 on: April 11, 2012, 11:56:12 AM »
ok thanks 

and thanks again for the heads up on diagnosing the issue which is resolved now

thanks

Offline gerald_clark

  • TinyCore Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3044
[ Resolved ] Re: tcloop empty after update to tc4.4
« Reply #10 on: April 11, 2012, 12:00:08 PM »
You are welcome.